Home Новини сучасних технологій Відомо, як налаштувати власний режим сну за допомогою смартфона

Відомо, як налаштувати власний режим сну за допомогою смартфона

0

Сьогодні стало відомо, як налаштувати власний режим сну за допомогою смартфона. Не так давно, ми повідомляли про те, як смартфони впливають на сон і на людей в цілому. Тоді ми повідомляли, що не рекомендується використовувати смартфон перед сном, оскільки світло від екрану негативно вливає на мелатонін (гормон сну).

Для того, щоб легше засинати і не страджати від безсонниці, рекомендується не використовувати смартфон в ліжку перед сном і взагалі, найкращим варіантом було б не використовувати пристрої, які випромінюють світло (телевізори, монітори і тому подібне). Зрозуміло, що повністю відмовитися від смартфона перед сном неможливо, тому в такому випадку, рекомендується використовувати Нічний Режим, який робить гамму кольорів теплішою і приємнішою. Хоча це вирішує проблему тільки на 60% , але вже краще, ніж взагалі нічого. З іншої сторони, смартфон добре допомагає зранку проснутися, оскільки яскраве світло стимулює швидкий підйом.

Тепер стосовно ще одного запитання, яке досить дратівливе для більшості з нас — будильник на смартфоні. Багато вчених рекомендує не ставити на будильник подразнюючу мелодію, оскільки це негативно впливає на організм - ранок починається із стресу. Також не рекомендується ставити на будильник повільні мелодії, оскільки під них організм просинається надзвичайно важко. Щоб дійсно легко і безболісно просинатися, ставте на будильник енергійну музику, а ще краще таку, яка вам подобається.

І на остаток, рекомендація персонально від нас, ставте щонайменше два будильника, оскільки після важкого робочого дня, ви можете вимкнути перший будильник і навіть не пам’ятати про це. Щоб дійсно не проспати, ставте два будильника із різницею 2-3 хв — за цей час ви не вспієте міцно заснути і врешті прокинетесь.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version