Home Новини сучасних технологій Відомо, як розпізнати шпигунське програмне забезпечення на смартфоні

Відомо, як розпізнати шпигунське програмне забезпечення на смартфоні

0

Останнім часом можна зустріти багато новин, які стосуються шахраїв, шпигунів та інших зловмисників, які викрадають персональні дані, ваші кошти і просто шкодять вам і вашим пристроям. Сьогодні ми розкажемо, як розпізнати шпигунське програмне забезпечення на смартфоні.

У шахраїв, інтернет-зловмисників та шпигунів можуть бути різні цілі, але, найчастіше, їх об’єднує одна важлива річ — шкідливе програмне забезпечення. З його допомогою вони отримують велику кількість вашої конфіденційної інформації, яку вони будуть використовувати в своїх цілях.

Зазвичай, такі додатки доступні для завантаження на неофіційних сайтах, відповідно, перевірки з сторони Google нема, тому підловити таке ПЗ досить важко, оскільки воно працює в фоновому режимі. Для того, щоб знайти такі додатки, варто звернути увагу на деякі деталі, які зразу розкриють їх.

1. Ваш смартфон почав швидше розряджатися

Це перша ознака того, що із смартфоном щось не так. У випадках, коли заряду акумулятора вистачало на цілий день, а потім різко його вистачає на половину дня.
Якщо ж у вашого смартфона вже були проблеми з акумулятором, то можливо його пора замінити на новий.

2. Смартфон працює загальмовано

Ситуація схожа до попередньої. Якщо смартфон працював нормально і достатньо швидко відкликався на ваші команди, а потім різко почав гальмувати і вже не в змозі працювати в звичному режимі — пора перевірити смартфон на присутність шкіливого ПЗ.

3. Збільшилося використання трафіку

Знову ж таки, якщо ви зазвичай використовували 300 — 500 Мб щодня, а потім різко витрати збільшилися в 2 рази — можливо щось пішло не так. Необхідно проаналізувати витрати Мб і додатки, які почали так сильно їх витрачати.

4. Рекламні оголошення

Якщо раніше реклама була відсутня на вашому смартфоні, а зараз вона з’явилася, то варто перевірити свій смартфон.

5. Почали з'являтися додатки, які ви не встановлювали і не використовували раніше

Це ще одна причина, щоб перевірити свій смартфон на шпигунські додатки.

Для того, щоб уникнути ймовірності зараження вірусами вашого смартфона, рекомендуємо встановлювати додатки тільки з фірмового магазина Google. Також рекомендується використовувати антивірусні додатки, які будуть сканувати ваш смартфон на підозрілі додатки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version