Home Новини сучасних технологій Чому багато українців боїться встановлювати Приват24 на свій смартфон?

Чому багато українців боїться встановлювати Приват24 на свій смартфон?

0

Як ми повідомляли нещодавно, банківська сфера в Україні випереджає багато країн в сфері інновацій. Всі відомі банки України, крім офіційного веб-сайту, мають ще версії для смартфонів, а саме додатки на Android та iOS. Це дійсно круто, оскільки завдяки цим додаткам, відпадає потреба кожного разу, коли необхідно здійснити якусь банківську операцію, відвідувати відділення банку. Але не все так ідеально, як лунає на словах. Багато українців з недовірою ставляться до мобільних версій популярних банків. Так чому багато українців боїться встановлювати Приват24 на свій смартфон? Та й взагалі, це стосується всіх банківських додатків. На це запитання спробуємо відповісти сьогодні.

1 . Ймовірність викрадення грошей завдяки додатку онлайн банкінгу

Багато людей дійсно вважають, що якщо зловмисник отримав доступ до смартфона, то він зможе легко і спокійно отримати доступ до вашого акаунту Приват24, або якогось іншого банку.

Реальність така, що навіть отримавши смартфон людини, в якої є встановлений банківський додаток, отримати до нього доступ буде досить важко.

По-перше, не знаючи даних для входу, ввійти в додаток не вийде.
По-друге, навіть із відновленням паролю буде не все так легко, оскільки банк захоче підтвердження у вигляді запитань, на які зможе дати відповідь тільки власник банківського додатку.

2. Поява спам-дзвінків

Дана ситуація наскільки проста — настільки й складна. Багато користувачів скаржиться на те, що після реєстрації в додатку банку, починаються небажані дзвінки. Захистити себе від такого не вийде, навіть якщо у вас відсутній банківський додаток, оскільки ваш номер може легко потрапити в базу даних шахраїв і рекламщиків.

Якщо ж ви впевнені, що ваш номер продали банківські працівники, рекомендуємо прямо звернутися до них за роз’ясненням ситуації.

3. Стеження за користувачами додатку з сторони банку і держслужбовців

Ймовірність такого присутня, але вона досить мізерна. З одної сторони, вони, при потребі, зможуть відстежувати вас. З іншої сторони, для чого їм це? Якщо ви звичайна людина із звичайними банківськими операціями, то для них ви не цікаві.

На нашу думку, не варто відмовлятися від сучасних технологій тільки через загрозу відстеження. Тим більше, якщо такі випадки не були зафіксовані.

4. На одному смартфоні додаток та секретні смс, а це небезпечно

Цей варіант схожий до попереднього. Короткі смс-підтвердження не несуть вам ніякої загрози. Вони активні тільки короткий період часу і використати їх можна тільки один раз. Головне, не передавати ці смс стороннім особам і тоді варіант із шахрайством відпаде зразу.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version