Реклама

Відомо, як зменшити навантаження на очі за умови постійного використання смартфона

Останні Новини

Сьогоднішня стаття буде присвячена темі здоров’я зору, а саме як зменшити навантаження на очі за умови постійного використання смартфона. Ґаджети сьогодні повсюди, відповідно скоротити їх використання можливості немає, тому для збереження свого зору рекомендуємо дотримуватись ряду порад.

Робіть перерив на відпочинок

Під час тривалого використання смартфона, рекомендується хоча б раз в 20 хвилин давати перерив очам на відпочинок. Навіть декілька хвилин перериву та зміна картинки допоможе очам розслабитись.

Дотримуйтесь дистанції

Рекомендована дистанція між смартфоном та очима – це 30 сантиметрів. Дотримуючись її ви значно скоротите можливість в подальшому формування короткозорості.

Моргання

Досить часто сидячи за смартфоном ми просто забуваємо моргати і відчувається сухість у очах. Моргання – це природний процес зволоження очей. Тому старайтесь моргати досить часто, а в разі відчуття дискомфорту відведіть погляд від екрану смартфона та декілька секунд швидко моргайте.

Режим захисту зору

Ну і не варто забувати про функції самого смартфона, а саме про режим захисту зору. Знайти його можна відкривши «шторку повідомлень / функцій». Зазвичай там знаходиться значок із зображенням ока. В деяких моделях він називається «фільтр синього світла». Після ввімкнення даної функції ви помітите певне пожовтіння вашого екрану, таким чином будуть блокуватись шкідливі для очей сині випромінювання від екрану.

Також знайти дану функцію можна і в налаштуваннях за шляхом: Налаштування - Екран - Захист очей / нічний режим / тощо.

Загалом, дотримання цих нескладних рекомендацій справді допоможуть вам зняти напругу з очей при тривалому користуванні смартфоном та допоможуть вам зберегти ваш зір.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

У мобільному Chrome з’явиться довгоочікувана функція

У мобільному Chrome з'явиться довгоочікувана функція довгих скріншотів. Подібна функція тестувалася в бета-версіях Android 11, але зникла з релізом. Компанія...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -