Home Новини сучасних технологій Відомо, як знайти додатки, які гальмують Android – смартфон

Відомо, як знайти додатки, які гальмують Android – смартфон

0

Практично всі власники Android – смартфонів користуються різноманітними додатками, які роблять смартфон більш функціональним та зручнішим у користуванні. В більшості випадків, від використання додатків, продуктивність смартфона не втрачається, але бувають випадки, коли додатки справді погано оптимізовані і їхнє споживання оперативної пам’яті та акумулятора виходить за межі розумного і смартфон починає працювати повільно. Зазвичай нестачу оперативної пам’яті зразу видно під час активного користування месенджерами, соціальними мережами і навіть перегляду сторінок в браузерах. Якщо у вас спостерігаються такі проблеми, то нам відомо, як знайти додатки, які гальмують Android-смартфон.

Для початку можна переглянути список всіх запущених процесів, а для цього прийдеться скористатися режимом розробника. Для цього необхідно перейти в Параметри телефону та знайти розділ "Про телефон". Далі шукаємо номер збірки вашого смартфона та тиснемо на нього 7 разів. Якщо все було зроблено правильно, то вас буде повідомлено про те, що ви перейшли в режим розробника.

Далі, в режимі розробника, необхідно перейти в налаштування телефону (зазвичай в пункті Додатково). Перейшовши, вам необхідно буде знайти пункт "Запущені служби" і подивитися, скільки оперативної пам'яті у вас вільно. Якщо у вас зайнято більше половини оперативки, то це поганий сигнал, оскільки це вказує на те, що якийсь додаток працює в фоні і використовує ресурс вашого апарата.

Якщо проблема справді присутня, і оперативка у вас зайнята більше ніж на 50%, то варто шукати винуватця. Для цього необхідно в списку процесів шукати ті процеси, які найбільше використовують ресурсу. Зразу попереджуємо, що в переліку процесів можуть бути й системні, які не вийде відключити.

Якщо знайшли той самий процес, то тиснемо на нього і Зупиняємо. Після його зупинки необхідно видалити й сам додаток, який запускав цей процес.

По завершенню видалення, необхідно перевірити параметри пам'яті (також в режимі розробника), які знаходяться в однойменному розділі (Пам'ять). Перед вами відкриється перелік додатків, які споживають оперативну пам'ять. В даному випадку, зверху будуть розміщені ті додатки, які споживають найбільше ОЗУ. Тут також видаляємо ті додатки, які найбільше ненаситні.

Якщо для вас такий спосіб виглядає досить складним, то можна звернутися до спеціальних додатків, які можна завантажити в Play Market. В магазині просто шукайте очисник оперативної пам'яті (або ОЗУ). Враховуючи те, що ми зазвичай не рекомендуємо користуватися великою кількістю сторонніх додатків, то й зараз попереджаємо про небезпеку від використання невідомих додатків, які можуть заразити ваш смартфон вірусами. Вибирайте тільки ті додатки, які мають найкращу репутацію і найбільше позитивних відгуків.

Також нещодавно було названо ознаки того, що ваш смартфон заражений вірусом.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version