Home Новини сучасних технологій Названо ознаки того, що ваш смартфон заражений вірусом

Названо ознаки того, що ваш смартфон заражений вірусом

0

Основна небезпека у використанні смартфонів та інших розумних пристроїв полягає в тому, що вони часто стають ціллю хакерів через те, що такі ґаджети майже весь час біля своїх користувачів і за допомогою них можна отримати багато конфіденційної інформації. Зазвичай, зловмисники використовують перевірений часом спосіб – зараження вірусом. В більшості випадків, виявити вірус на смартфоні досить складно, але бувають випадки, коли вірус сам показує, що він на вашому смартфоні. Зараз же буде названо ознаки, що ваш смартфон заражений вірусом.

Найчастіше, ознакою зараження смартфона є те, що він неймовірно вповільнюється в роботі. Це добре відчувається при запуску додатків, роботі в браузерах, перебуванням в соціальних мережах та месенджерах. Крім таких гальмувань, смартфон ще й починає сильно нагріватися. Зазвичай це відчувають ті власники смартфонів, пристрої яких раніше не страждали такою проблемою.

Автономність, а точніше її скорочення, також явний признак неполадок із смартфоном, особливо в тих випадках, коли смартфон відносно новий і ресурс акумулятора ще невикористаний. Та сама історія із інтернет-трафіком, а точніше збільшенням використання.

Також частою ознакою є поява різноманітних рекламних вікон на весь екран і мова йде не про рекламу в самих додатках, або на сайтах і тому подібному, а саме на смартфоні, під час перегляду фото, відео, налаштувань, тощо. Зазвичай такі рекламні банери вимагатимуть від вас введення особистих даних для погашення заборгованості; у вигляді погроз за порушення Закону або просто банери-вимагачі. В будь-якому випадку, не потрібно вірити таким провокаціям.

Ще одним варіантом може стати неправомірне списання коштів з вашого банківського рахунку через онлайн-банк, відправка повідомлень в месенджерах та соціальних мережах, поява нових додатків на смартфоні і тому подібне.

Якщо на вашому смартфоні відбуваються зміни, до яких ви не причетні, то варто перевірити свій смартфон за допомогою антивірусних програм і в подальшому уникати сумнівних сайтів, не переходити по невідомих посиланнях і не завантажувати файли з невідомих джерел.

Також нещодавно стало відомо, як прискорити роботу та зберегти заряд акумулятора на смартфонах Xiaomi.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version