Реклама

Голосовий фішинг – новий вид шахрайства. Як не натрапити на обман?

Останні Новини

Про те, що зараз розвелося багато шахраїв та їх підступних схем, можна навіть не говорити. Це давно відомий усім факт. Але от проблема в тому, що як би сильно кожен не був проінформований, зловмисники вигадують все більше й більше нових схем обману. Про одну із них сьогодні й піде мова.

Для того, щоб обманути людину потрібно бути хорошим психологом і вміти добре маніпулювати, що й роблять всі шахраї. Зараз вони вигадали такий спосіб, при якому людина взагалі сама дзвонить до зловмисників. Як це все відбувається?Загалом назва "Вішинг" пішла від Voice Phishing, що в перекладі - голосовий фішинг.

Суть схеми полягає в тому, щоб людина сама проявила інтерес та зателефонувала шахраям. Для цього зловмисники створюють електронну пошту та листи, схожі максимально до справжніх банківських. Там гарно розповідають про якусь цікаву пропозицію. Це можуть бути вигідні умови кредиту, пониження кредитної ставки, участь у розіграші чи ще щось тому подібне. Враховуючи те, що клієнти люблять такі речі, то багато хто зацікавлений телефонує. Але проблема в тому, що телефони в листі не справжні, а шахрайські.

Так от, якщо взяти стандартну схему, де зловмисники дзвонять і щось пропонують, то там більшість людей просто відхилить дзвінок і не буде слухати. В цій новій схемі все не так. Людина зацікавилася пропозицією і сама телефонує до шахраїв. А це вже зовсім інша історія.

Цікаво: Відомо, як через Netflix шахраї викрадають гроші

Бути використаним шахраями не хочеться, тому розповідаємо як можна себе захистити. Немає особливих схем захисту. Просто уважність і безпека. Сама електронна пошта повинна закидати подібні листи в спам, але ж треба розуміти, що це робиться на автоматі, тому деякі листи все ж таки можуть потрапити до загальної папки. В такому випадку правило тільки одне - не телефонувати на вказані номери. Якщо вам здається, що лист дійсно правдивий, або ж хочете перевірити, то дзвоніть не на той номер, що вказаний, а на офіційний банківський.

Якщо пропозиція дійсно актуальна і правдива, вас перенаправлять в потрібний відділ, якщо ж ні, то ви будете захищені від шахраїв. Тому все, що потрібно робити, це не вестись на усе, що вам приходить на пошту.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Максимальна відстань на якій працюють станції 3G

Мережею 3G користується багато людей, не дивлячись на те, що вже є 4G. Але проблема в тому, що інколи...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -