Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Власників банківських карток попереджають про загрозу списання коштів в інтернеті

Власників банківських карток попереджають про загрозу списання коштів в інтернеті

0

Ми вже неодноразово розповідали про нові види шахрайств в інтернеті, які орієнтовані на власників банківських карток з метою викрадення в них коштів. Так ось, власників банківських карток попереджають про загрозу списання коштів в інтернеті.

Як вже давно відомо, шахраї часто вигадують нові способи для цього, але найчастіше вони використовують один найпопулярніший та найефективніший спосіб - фішинг. Найчастіше, шахраї володіючи базою даних користувачів займаються розсиланням листів на електронну пошту з вигідними пропозиціями. Традиційно, листи відправляються від імені відомих інтернет-магазинів, а посилання, які будуть в електронному листі, будуть вести на фішинговий сайт, який буде максимально схожий до того, від імені якого робиться розсилка.

Як завжди, під виглядом вигідної пропозиції, вас будуть змушувати оплатити покупку прямо на сайті, граючи на довірі до інтернет-магазину. Напевно зрозуміло, що оплачувати покупки на таких сайтах не варто, оскільки ви не отримаєте своє замовлення і з вас просто знімуть кошти, або ж отримають всі ваші дані для оплати в інтернеті. Навіть якщо ви запланували щось придбати на такому рекламному сайті, то погоджуйтесь тільки на оплату після отримання. Так ви хоча б будете знати, чи справді вам відправили товар і вже тоді зможете розрахуватися.

Також нагадуємо, що переходити на посилання, які приходять вам з електронними листами, не варто. Якщо ви впевнені в тому, що сайт справжній, то краще перейдіть особисто на нього через фірмовий додаток, оскільки кожен великий інтернет-магазин має версію для смартфонів.

Якщо ви там не отримаєте тих же персональних пропозицій, то вам, з великою ймовірністю, прийшло на електронну пошту посилання на фішинговий сайт.

Також нещодавно стало відомо, чим відрізняється банкомат ПриватБанку від терміналу самообслуговування.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version