Home Новини сучасних технологій Вимикати Bluetooth коли він не потрібен, чи ні? Даємо відповідь на розповсюджене...

Вимикати Bluetooth коли він не потрібен, чи ні? Даємо відповідь на розповсюджене запитання

0
Вимикати Bluetooth коли він не потрібен, чи ні? Даємо відповідь на розповсюджене запитання

Модуль Bluetooth створений для того, щоб з’єднувати між собою різні пристрої. Раніше за допомогою нього люди ділилися файлами, але зараз він більше потрібний для підключення безпровідних колонок, навушників, фітнес-браслетів тощо. Зрозуміло, що ці пристрої іноді вимикаються, а от Bluetooth залишається активним. Чи правильно це? Зараз пояснимо.

Цікаво: Відомо, як увімкнути або вимкнути Bluetooth на iPhone та iPad

Перша причина, чому люди бояться тримати Bluetooth увімкненим – це хакери. Ходять легенди, що нібито шахраї можуть за допомогою бездротового підключення вкрасти особисті дані і розповсюдити їх. Якщо зі старими телефонами це ще було можливо, бо там були застарілі версії Bluetooth, то на нових таке зробити практично неможливо. Сучасні версії Bluetooth дуже захищені. Вони не зламуються, а якщо хтось і вигадав такий спосіб то це дуже складно реалізувати. Ви уявіть, для того, щоб проникнути в телефон звичайної людини, треба стояти біля нього із спеціальним приладом на відстані до 10 метрів довгий час. Це не дуже реально. Тим більше хакери зацікавлені викрадати інформацію, яку можна потім продати. А що можна взяти у звичайної пересічної людини?

Друга причина – вплив на здоров’я. Дехто вважає, що Bluetooth негативно впливає на організм. Насправді це все міфи, які не підтверджені фактами. Якщо порівнювати вплив смартфона і, наприклад, навушників, то телефон може більше принести шкоди. Все через те, що його потужність в багато разів більша. Але насправді ані Bluetooth, ані сам смартфон ще ні разу не спричинив поганих наслідків на організм.

Цікаво: Розповідаємо, як увімкнути Bluetooth у Windows 10

Ну і остання причина – збереження часу автономної роботи. Дехто вважає, що Bluetooth витрачає дуже багато заряду акумулятора, але це також дуже легко спростувати. Для прикладу, якщо за допомогою Bluetooth підключений якийсь пристрій, то зменшення заряду буде незначне, до 1,5%. Якщо Bluetooth в режимі очікування і час від часу шукає пристрої для з’єднання, то зниження досягне 2%. В будь-якому випадку, вимкнений Bluetooth не збереже заряду на тривалий час. Єдине коли дійсно варто вимкнути всі бездротові з’єднання, це критично низький заряд батареї, наприклад, 5-10%.

Нещодавно ще з’явився новий стандарт Bluetooth Low Energy. Він створений для того, щоб постійне підключення до певних пристроїв взагалі не впливало на акумулятор. Ця нова можливість особливо актуальна власникам фітнес-браслетів та розумних будинків, бо важливо щоб підключення було безперервним.

Отож, Bluetooth може залишатись увімкнений на протязі цілого дня. Це не несе ніякої шкоди ані організму, ані смартфону. Виключати його варто тоді, коли дуже низький заряд акумулятора та тоді, коли версія Bluetooth дуже застаріла.

Цікаво: Відомо, як правильно підключити Bluetooth навушники до смартфону

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version