Home Новини сучасних технологій “WhatsApp стане платним”, або як шахраї збираються виманювати гроші в українців

“WhatsApp стане платним”, або як шахраї збираються виманювати гроші в українців

0

За останні декілька років шахрайство вийшло на новий рівень і шахраям вже без різниці, яким способом обманювати українців. Сьогодні ITechNews розказали про новий вид шахрайства, а саме “”WhatsApp стане платним”, або як шахраї виманюють гроші в українців”. Як вже зрозуміло, мова піде про WhatsApp, а точніше за “платну версію”.

Як повідомляють ITechNews, нещодавно шахраї почали розсилати листи щастя з повідомленням, що WhatsApp переглянули свою політику і незабаром вони стануть платним месенджером, тобто за кожне відправлене повідомлення прийдеться сплачувати певну суму. Дійсно цікавий вид шахрайства, оскільки він орієнтований на ту частину населення, яка не сильно слідкує за останніми новинами пов'язаними із WhatsApp.

Так ось, в повідомленні також йшлося про те, що розробники месенджера вносять нові зміни в месенджер, а саме “дві галочки — повідомлення доставлено до отримувача, дві блакитні птички — повідомлення прочитано ”.

Також в отриманому шахрайському листі йшлося про те, що з суботи (не уточнялося) месенджер буде платним, і за кожну смс прийдеться платити € 0.01. Найцікавіше тут те, що шахраї змушували своїх жертв займатися пересиланням цього тексту, а саме 10 контактам із своєї телефонної книги. В гіршому випадку, з суботи (знову ж таки, невідомо якої), в месенджері активовується платний режим і за кожну смс буде стягуватися плата.

На щастя, це повідомлення включало в себе лише текст і не було ніяких посилань на сторонні ресурси. Зараз же, будемо очікувати ту саму суботу, щоб подивитися, чи прийдуть смс із підтвердженням “платного WhatsApp”.

Додатково хочемо попередити українців, що навіть такий, на перший погляд, несерйозний текст може завдати моральної шкоди людям, які серйозно сприймають таку інформацію. Можливо, що схожий текст, але вже з посиланням для оплати за відправленні смс, отримали / отримають інші користувачі цього месенджера. В будь-якому випадку, вся інформація, яка стосується месенджерів (і не тільки) публікується безпосередньо на офіційних сайтах для інформування своїх користувачів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version