Home Новини сучасних технологій Xiaomi придумали, як зробити швидку зарядку безпечнішою

Xiaomi придумали, як зробити швидку зарядку безпечнішою

0

Сьогодні стало відомо, що Xiaomi придумали, як зробити швидку зарядку безпечнішою. Вони запатентували особливу технологію, яка повинна зробити процес зарядки мобільної техніки більш безпечним. В рамках цієї технології, спеціальний алгоритм буде ретельно відслідковувати напругу, рівень зарядки і динамічно змінювати її швидкість.

Суть технології полягає в тому, щоб при наближенні заряду батареї до граничного значення автоматично включався режим плаваючої зарядки, тобто динамічно змінювалася її потужність. Це допоможе уникнути таких небезпечних проблем, як здуття акумуляторів або їх загоряння. Також враховується температура батареї і рівень внутрішньої напруги. Якщо обидва показники будуть надто високими, потужність подачі буде знижена незалежно від подолання порогу заряду.

Більшість актуальних методів зарядки смартфонів на увазі, що перші 50% ємності заряджаються з підвищеною потужністю, ще 30% із середньою і решту 20% зі зниженою. У технології немає строго алгоритму і зміни відбуваються завдяки аналізу безліч показників в реальному часі.

У більшості сучасні акумулятори позбавлені проблем здуття і загоряння, проте іноді вони все ж зустрічаються. Невідомо, чи з'явиться ця технологія в будь-якому з пристроїв в найближчому майбутньому, але те, що в Xiaomi працюють над вирішенням таких важливих проблем не може не радувати.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version