Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Як правильно поступити, якщо на карту Приватбанку прийшли невідомі гроші

Як правильно поступити, якщо на карту Приватбанку прийшли невідомі гроші

0

Останнім часом, кількість активних користувачів банківськими картами та банківськими послугами істотно зросла, люди частіше почали розраховуватися банківськими картами в магазинах та інтернет-магазинах, роблять частіше перекази за допомогою онлайн-банку, тримають свої гроші на депозитах і тому подібне. Враховуючи це все, логічно що інколи трапляються “нештатні” ситуації, до яких не всі готові. Одною з таких є помилковий переказ грошей на карту. Зараз же розповімо, як правильно поступити, якщо на карту Приватбанку прийшли невідомі гроші. Ситуацій, через які можуть прийти гроші помилково може бути декілька.

1. При переказі коштів помилилися з номером карти

Справді, така ситуація може трапитися з будь-ким, особливо в тих випадках, коли відправник коштів сильно спішив і не перевірив номер отримувача декілька разів. Особливо це актуально тоді, коли відправник користується послугами іншого банку (не ПриватБанку) і не мав можливості перевірити ім'я та прізвище отримувача.
В даному випадку, варто зачекати 1-2 год, щоб з вами зв'язався відправник і ви йому повернули кошти. Якщо ж цього не трапиться, то зателефонуйте на гарячу лінію банку і повідомте про помилковий переказ. Після цього банк спише з вашого рахунку цей переказ і поверне його відправнику.

2. Збій в роботі Приватбанку

Також часті випадки, коли на вашому рахунку з'являються зайві гроші, тобто баланс пішов в + і при цьому у виписці по рахунку нема ніяких змін. Найчастіше це говорить про збій в роботі системи ПриватБанку, де була здійснена помилкова фінансова операція.

В даному випадку, якщо ви впевнені, що на вашому рахунку справді додалася певна сума і ви, особисто, не вносили ніяких коштів протягом останніх декількох днів, то варто зв'язатися з операторами ПриватБанку для роз'яснення ситуації. Також можна зателефонувати на гарячу лінію банку або ж відвідати найближче відділення. В будь-якому випадку, ту суму, яку було додано помилково, варто повернути, оскільки після виправлення збою в системі гроші все рівно прийдеться повернути.

Також нещодавно був схожий збій в роботі банку, в результаті якого, з рахунків багатьох клієнтів було помилково списано певні суми коштів. На щастя, майже всі постраждалі вже отримали свої кошти.

3. Шахраї

Також досить часто трапляються випадки, коли шахраї відмивають свої кошти через третіх осіб. В даному випадку мова піде про найпопулярнішу шахрайську систему, де зловмисник через платформи для купівлі-продажу отримує попередню оплату на ваш банківський рахунок, а після цього телефонує до вас і вимагає повернути йому його кошти, відправивши вже на його рахунок. Також він може запропонувати вам відсоток з суми, за те, що ви виявилися "чесною людиною".

Як ви зрозуміли, робити такого не варто і якщо вже вирішили відправляти переказ назад, то тільки на той рахунок, з якого переказ прийшов. Найкращим виходом із ситуації буде зателефонувати в банк і повідомити про помилковий переказ, щоб вони самі розбиралися, хто кому повинен повертати гроші.

Важливо запам'ятати, що привласнювати собі чужі кошти не можна і тим більше витрачати їх, або ж приховувати.

Також нещодавно стало відомо, як можна повернути банківську карту, якщо завис банкомат ПриватБанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version