Home Новини сучасних технологій Як захистити свій смартфон від інтернет-зловмисників

Як захистити свій смартфон від інтернет-зловмисників

0

Сьогодні уявити життя без смартфонів не можливо, так як вони тісно увійшли у всі сфери нашого життя. Відповідно до цього, наші смартфони містять достатню кількість нашої особистої конфіденційної інформації. На жаль, поряд із цим є велика кількість шахраїв та хакерів, які можуть взламати ваш смартфон та заволодіти вашою особистою інформацією. Саме тому, в сьогоднішній статті ми поговоримо про те, Як захистити свій смартфон від інтернет-зловмисників, або ж хакерів.

Основні кроки для захисту вашого смартфона

  • Вибір програм – завантажуйте на свій телефон лише провірені програми та програмне забезпечення. Рекомендуємо завантажувати необхідні програми з Google Play Store або Apple App Store.
  • Надання доступу до інформації – після завантаження програм, не надавайте їм повний доступ до вашої інформації (зображень, контактів, місцезнаходження, тощо). Якщо завантажену вами програму колись буде порушено, надання повного їй доступу може порушити вашу конфіденційність. Рекомендується перевіряти і надані дозволи програмам, якими ви уже давно не користувались.
  • Не завантажуйте на ваш телефон будь-які файли, якщо ви невпевнені в їх джерелі. Досить часто такі документи відправляються у формі смс чи на електронну адресу. Не відповідайте на повідомлення невідомого вам контакту.
  • Захищайте свій телефон та додатки паролем чи механізмами біометричної автентифікації, таким чином ваш смартфон отримає додатковий рівень захисту.
  • Використовуйте автоматичне оновлення програм та операційної системи. Під час оновлення відбувається і виправлення недоліків безпеки, що надалі покращить захист вашого смартфона.
  • Не надавайте невідомим особам свій номер телефону. Зазвичай на наш номер телефону надходять тимчасові коди 2FA для встановлення особистості чи інші коди для входу в певні додатки. Якщо зловмисники дізнаються ваш номер телефону, вони можуть надіслати вам через смс шкідливе програмне забезпечення чи фішинг-посилання, що в подальшому може призвести до втрати ваших особистих даних чи навіть номеру телефону.
  • Обмежте використання або зовсім не використовуйте загальнодоступний Wi-Fi. Використання загальнодоступного Wi-Fi надає великі можливості для хакерів отримати доступ до вашого смартфона.
  • Вимикайте Bluetooth та AirDrop у громадських місцях.

Також рекомендуємо ознайомитися з матеріалом, в якому описана вся небезпека, яку можуть принести смартфони.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version