Home Новини сучасних технологій 12 прихованих функцій iMessage для iPhone, про які ви, ймовірно, не знали

12 прихованих функцій iMessage для iPhone, про які ви, ймовірно, не знали

0

Є багато речей, які Apple не розповідає вам про свої продукти, і це точно так, коли справа доходить до програми Messages . Приховані функції ховаються у ваших розмовах із SMS та iMessage, які просто чекають, коли їх знайдуть, і ми відкрили деякі з найбільш таємних.

Замість того, щоб просто ділитися всіма «прихованими» функціями, які роблять усі інші, як-от трюки з клавіатурою , закріплення розмов , перегляд спільного вмісту , масове видалення чатів , позначення контактів , розкриття часу отримання та надсилання та відповіді в ланцюжках , я зосереджуся на речі, які дійсно приховані або не дуже очевидні.

Примітка: наведені нижче поради також працюють для iPad та iPod touch, а не лише для iPhone.

Використовуйте секретні тригери для надсилання ефектів

Деякі люди не розуміють, що ви можете довго натискати кнопку відправлення в чернетці повідомлення, щоб вибрати підказку або ефект екрана, щоб додати до нього. Ще більше людей не усвідомлюють, що існує інший спосіб надсилання ефектів: використання ключових слів і ключових фраз .

Хоча жодні ключові слова чи фрази не можуть викликати ефект бульбашки, понад 200 кодових слів і фраз на 40 різних мовах створять повноекранний анімований ефект. На захист Apple у своїх посібниках користувача він надає два або три тригери для більшості мов, але це лише верхівка айсберга .

Деякі з найбільш секретних кодових фраз включають «щасливого Ід» для падаючої зірки, «pew pew» для лазерів, «найкращі побажання» для конфетті, «щасливого Діпавалі» для феєрверків, «щасливого місячного Нового року» для святкування та «iyi кі догдун» для повітряних куль. Щоб переглянути всі доступні понад 200, перегляньте повний список .

Цікаво: Вимкнення голосових команд iPhone та кнопки “Додому”.

Додайте періоди, щоб показати повні URL-адреси

Іноді вам потрібно поділитися фактичною URL-адресою замість попереднього перегляду вбудованого розширеного посилання, який приховує все в URL-адресі, крім домену. Apple ніде не повідомляє вам, але ви можете вимкнути попередній перегляд, поставивши крапку перед і після URL-адреси. Повна URL-адреса з’явиться як для вас, так і для одержувача, без зайвих крапок.

Інші розділові знаки працюють, а не тільки крапки, і вони працюють трохи інакше , якщо використовувати URL-адресу в реченні, використовувати більше однієї URL-адреси та використовувати розриви рядків.

Утримуйте, щоб відкрити повні URL-адреси

Наведений вище прийом форматування підходить для надсилання посилань, але було б важко змусити всіх ваших контактів використовувати його в повідомленнях, які вони вам надсилають. Якщо вам подобається бачити повну URL-адресу посилання перед його відкриттям або розгортанням попереднього перегляду, можливо, першою думкою буде копіювати/вставити, але є й інший спосіб.

Просто утримуйте розширений попередній перегляд посилань, щоб розгорнути його, а потім торкніться «Сховати попередній перегляд» у верхній частині попереднього перегляду веб-сторінки; Це відкриє повну URL-адресу посилання. Відтепер будь-яке посилання, яке ви довго натискаєте в Повідомленнях, показуватиме повну URL-адресу й більше не завантажуватиме попередній перегляд веб-сторінки.

Допоможіть іншим виконувати конкретні дії

Якщо друг попросить вас поділитися чиїмось номером телефону або адресою електронної пошти, ви можете надіслати йому відформатовану посилання, на яке вони можуть натиснути, щоб розпочати повідомлення або зателефонувати. Це можливо за допомогою схем URL . Коли одержувач торкнеться відформатованого посилання на телефон або FaceTime , iOS відкриє підтвердження, яке вони використовуватимуть для початку дзвінка. Нові чернетки одразу відкриються для SMS-текстів, посилань iMessage та Mail.

Нижче наведено список із лише кількома прикладами того, як ви можете використовувати схеми URL-адрес для надсилання зручних посилань на дії іншим людям у Messages. Щоб побачити все, що ви можете зробити, перегляньте « Повний список схем URL-адрес iOS для програм і служб Apple ».

Цікаво: Як видалити повідомлення в месенджері WhatsApp.

Надіслати секретні коди набору номера

Виходячи з наведеної вище поради щодо схем URL-адрес, ви можете використовувати схему телефону (tel:) для надсилання кодів набору номера, які виконують певні дії. Ці посилання можуть показувати нормативну інформацію щодо iPhone, використання стільникових даних тощо.

Наприклад, якщо друг або член сім’ї не може зрозуміти, як знайти номер IMEI свого пристрою, надішліть їм код tel:**#06# . Коли вони торкнуться цього посилання, з’явиться дія виклику, а коли вони торкнуться цього, щоб здійснити дзвінок, воно відкриється прямо на екрані інформації про пристрій, де знаходяться IMEI, MEID та EID.

Уникайте індикатора введення тексту

Коли ви вводите повідомлення в чаті iMessage, а інший одержувач вже відкриває розмову, він побачить індикатор введення (анімовані три крапки). Таким чином вони знають, що ви збираєтеся щось надіслати. Якщо ви не хочете, щоб це з’являлося, ви можете скористатися кількома обхідними шляхами.

Ви можете тимчасово вимкнути iMessage , ввести «Режим польоту » або продиктувати повідомлення Siri . Однак найкращим варіантом може бути той, який не використовує іншу функцію (Siri, Режим польоту) або змушує вас спочатку вийти з програми (Налаштування); Просто створіть нову чернетку, введіть повідомлення та виберіть контакт.

Змініть порядок ваших програм iMessage

Якщо ви любите користуватися додатками iMessage , є швидкий спосіб перемістити найпопулярніші програми до вибраного для полегшення доступу. Просто натисніть і утримуйте програму в нещодавно використаному розділі, перетягніть її ліворуч від роздільної лінії до вибраного та опустіть куди хочете. Ви також можете змінити порядок лише в списку вибраного, використовуючи цей трюк.

Щоб зробити це традиційним несекретним способом, проведіть пальцем до кінця програм, торкніться «Більше», виберіть «Редагувати», а потім натисніть плюс (+) біля програм, щоб перемістити їх у вибране. Потім ви можете змінити порядок своїх улюблених програм за допомогою значків із трьома рядками.

Цікаво: Називаю п’ять основних причин, чому варто позбутися месенджера WhatsApp.

Текст жирним шрифтом

Відкрийте «Налаштування», торкніться «Повідомлення», а потім увімкніть перемикач « Показати поле теми ». Тепер ви побачите поле теми в Повідомленнях, і все, що ви там введете, буде відображатися жирним шрифтом. Якщо ви хочете використовувати лише напівжирний текст, вам, можливо, доведеться вставити пробіл або інший невидимий символ , наприклад символ нульової ширини , у звичайний простір повідомлення або тема, наприклад, перетвориться на звичайний текст. Ці невидимі символи також хороші для зникнення назв папок головного екрана .

Існують також клавіатури сторонніх розробників , які можна використовувати з різними доступними символами, шрифтами та стилями, і ви навіть можете використовувати веб-сайт, такий як LingoJam , щоб вибрати шрифти та скопіювати та вставити їх у чати. На жаль, шрифти, встановлені у вашій системі , не відображатимуться в Повідомленнях, але ви також можете ввести їх у інше місце та перемістити в Повідомлення.

Швидше копіюйте та вставляйте повідомлення

Зазвичай, коли вам потрібно скопіювати та вставити повідомлення, ви довго натискаєте повідомлення, торкніться «Копіювати», торкніться текстового поля, куди ви хочете його скопіювати, і натисніть «Вставити». Але є швидший спосіб.

Замість цього натисніть і утримуйте повідомлення та швидко перетягніть його , а потім перетягніть його куди ви хочете вставити. Ви також можете вибрати кілька повідомлень, торкнувшись їх після витягування першого. Ще краще, ви можете вибрати кілька повідомлень і повністю перемістити їх із програми «Повідомлення» в інше, наприклад « Пошта », «Нотатки» , « Сторінки » тощо.

Зручніше додавати медіа в повідомлення

Якщо вам потрібно додати фотографію або відео до розмови, ви, ймовірно, скористаєтеся функцією «Поділитися аркушем із фотографій » або програмою «Фотографії» у панелі програми «Повідомлення», щоб знайти й поділитися ними. Однак, використовуючи той самий прийом із Порада 9 вище, ви можете перетягувати медіафайли безпосередньо в розмови.

Тож, якщо ви переглядаєте фотографію в програмі «Фотографії» або навіть зображення в іншому ланцюжку повідомлень, просто перетягніть її в чат зі списку розмов. Те саме стосується документів у Файлах та вмісту в інших програмах.

Цікаво: Відомо, як месенджери можуть нанести шкоду українцям, та їхнім смартфонам.

Тримайте сторонні очі подалі від попереднього перегляду заблокованого екрана

Якщо хтось постійно дивиться на вхідні повідомлення на вашому заблокованому екрані, ви можете заборонити їм читати сповіщення. Перейдіть у Налаштування –> Сповіщення –> Повідомлення –> Показати попередній перегляд, потім змініть налаштування на «Коли розблоковано». Щоб прочитати попередній перегляд повідомлення на заблокованому екрані, використовуйте Face ID. Якщо у вас є пристрій Touch ID, доторкніться відбитком пальця до датчика, але не натискайте кнопку (переконайтеся, що в налаштуваннях спеціальних можливостей вимкнено параметр «Відкрити палец, щоб відкрити».

Створюйте смайли, текст і вибухи наклейок

Хоча слова та фрази, які запускають екранний ефект, із Порада 1 є фантастичними, є ще одна цікава річ, яку ви можете зробити за допомогою екранних ефектів.

Введіть емодзі та скористайтеся ефектом Echo, і він примножить цей смайлик і надішле його у вигляді швидкої серії . Використання кількох смайлів також виглядає добре, а використання пробілів між смайлами може зробити його цікавішим. Ви навіть можете захопити весь екран за допомогою великих блоків емодзі. Ви можете використовувати текст, наклейки тощо.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version