Home Новини сучасних технологій 2FA – що це і як підключити цю функцію в смартфоні

2FA – що це і як підключити цю функцію в смартфоні

0

Усі знають, а можливо і стикалися, з шахраями у мережі інтернет. Виникає питання, як від них вберегтись? Вирішенням цього питання є двофакторна аутентифікація, тобто 2FA.

Двофакторною аутентифікацією називають спосіб захистити свої дані від інших людей. Використовується 2FA в соціальних мережах, месенджерах та при оплатах онлайн. Як працює цей спосіб? Спочатку ви вводите логін та пароль. Далі сайт просить вас відсканувати відбиток пальця, або ввести код з смс, чи push повідомлення. Суть в тому, що один пароль легше зламати, ніж два. Шахраю потрібно буде отримати доступ до вашого браузера, а потім ще й до телефона і його даних, а це вже практично неможливо. Щоб краще розуміти, ми покажемо приклад на відомих сервісах.

IPhone I Apple ID
Тут все дуже просто. В налаштуваннях Apple ID знаходимо рядок "пароль і безпека", далі знаходимо рядок "двофакторна аутентифікація", налаштовуємо і все. Ви в безпеці.

Facebook
В цій соцмережі наступна схема "налаштування та конфіденційність", "налаштування", "пароль і безпека ","використовувати двофакторну аутентифікацію". Після всіх переходів, потрібно вибрати спосіб додаткового захисту та підтвердити за допомогою коду свої дії. В додатку та на сайті все ідентично робиться.

Google
Через сторінку свого аккаунту ви можете налаштувати двофакторну аутентифікацію. Спершу ви вводите пароль для підтвердження, що це точно ви, далі за допомогою дзвінка або смс отримуєте код, далі включаєте 2FA.

Android
Тут все так само, як в пункті 1, адже Android-смартфон завжди прив'язаний до облікового запису Google.

WhatsApp
В налаштуваннях є розділ "аккаунт", в ньому ви обираєте "двокрокова перевірка", далі вводите код з шести цифр і пошту для підтвердження дії. Все, ви захищені.

Telegram
Тут все нестандартно та в протилежному порядку. Коли заходите з нового пристрою, то код з смс потрібно вводити кожен раз, а от пароль можна підключити окремо. Для цього в налаштуваннях знаходимо рядок "конфіденційність", далі "безпека", далі "двоетапна аутентифікація". Далі вигадуєте пароль і підтверджуєте свої дії на пошті.

Також нещодавно було перераховано кроки, які допоможуть захистити ваш смартфон від вірусів і крадіжок.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version