Home Новини сучасних технологій POCO F3 vs POCO X3 GT. Який смартфон краще?

POCO F3 vs POCO X3 GT. Який смартфон краще?

0

В 2021 році мобільні телефони бренду POCO еволюціонували від простих бюджетних моделей до найновіших смартфонів, які складають гідну конкуренцію флагманам, залишивши позаду смартфони Redmi та ставши цілком виправдано кращими гаджетами Xiaomi.

На українському ринку мобільних телефонів модель POCO F3 відразу завоювала увагу користувачів своєю продуктивністю, яка рідко зустрічається серед моделей середньобюджетного сегменту. Потім в продажу з‘явився POCO X3 GT. Спільними рисами між цими телефонами є позиціонування і ціна, яка коливається в межах 8500-9500 грн. Наші читачі почали задавати питання, яку ж модель краще придбати. Саме тому, зараз ми розберемось з цим та порівняємо ці дві моделі.

POCO F3 vs POCO X3 GT. Який смартфон краще?

Розпочнемо ми із особливостей дизайну, так як це перше, що багатьом користувачам кидається в очі. В смартфонах POCO F3 i POCO X3 GT зовнішні параметри майже однакові, різниця присутня у товщині і це видно неозброєним оком. Через те, що на пристрої POCO F3 встановлено AMOLED-матрицю замість IPS, вона візуально виглядає тоншою в порівнянні з POCO X3 GT (7,8 мм vs 8,9 мм). Інновація AMOLED в тому, що матриця цього типу не розміщує панель підсвічування під пікселями, через це корпус тонший. Щодо зовнішнього вигляду смартфонів, то тут думки у користувачів розділяються, який з двох моделей POCO красивіший, але зауважимо, що найголовніше - це матеріали з яких виконані кришки корпусів телефонів. У POCO F3 кришка виготовлена зі скла, а в POCO X3 GT - з пластику.

Тепер щодо продуктивності. Якість роботи і продуктивність телефонів визначається процесорами: у POCO F3 - це відомий Snapdragon 870, тоді як в POCO X3 GT встановлений MediaTek-Demensity 1100. У синтетиці першість за МТК, хоча багато користувачів експлуатують і Qualcomm.

Аналізуючи акумулятори, то POCO X3 GT має перевагу (5000) мАг перед POCO F3 (4520 мАг). Зроблені тести довели, що модель POCO X3 витриваліша і зарядка в нього сильніша (67W vs 33W), хоча в ньому встановлена IPS-матриця.

Порівнюючи екрани, можна побачити різницю в ширині рамок і розмірі вирізів для фронтальної камери. Щодо підсвічування екрану, то першість в цьому питанні належить POCO F3, тому що мерехтіння менш помітне для людського ока, хоча частота в обох телефонах однакова 120 Гц.

Важливим показником якості роботи смартфонів є функціонування камер. У POCO F3 i POCO X3 GT набори камер відрізняються, хоча на якості фото це може бути непомітно. Наприклад: POCO F3 - 48 МР + 8 МР + 5 МР + 20 МР (front); POCO X3 GT- 64 МР + 8 МР + 2 МР + 16 МР (front), але об‘єднує їх те, що в обох телефонах відсутня оптична стабілізація.

Зауважимо, що основні камери смартфонів працюють майже на однаковому рівні. Фронтальна камера, за відгуками виявилася кращою в моделі POCO F3. В X3 GT вищий дозвіл сенсора взаємозаміняється менш вражаючим розміром пікселів (0,7 мкм vs 0,8 мкм).

Порівнявши основні параметри цих двох смартфонів можна спробувати визначити кращу модель.

Якщо говорити про продажі, то перевагу українці надають POCO F3, і це не зважаючи на те, що він дещо дорожчий. POCO X3 GT може запропонувати вам більший час роботи та швидшу зарядку. По інших параметрах, смартфон POCO F3 має перевагу, відповідно до цього, ми б назвали його кращим в даному порівнянні.

Також нещодавно POCO розкрили дату релізу нового бюджетного смартфону.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version