Home Новини сучасних технологій Бізнес новини В Україні з’явилася нова причина для блокування банківських карт

В Україні з’явилася нова причина для блокування банківських карт

0

В Україні досить часто трапляються конфузи між банками та їхніми клієнтами. Найчастіше, під цей критерій підпадає блокування банківських карток без конкретних причин для цього та неможливість повернення коштів з них. Таких випадків досить багато і відгуки клієнтів банків, для прикладу ПриватБанку, тому підтвердження (знайти можете на нашому сайті). Так ось, нещодавно стало відомо, що в Україні з’явилася нова причина для блокування банківських карт.

В першу чергу дана причина стосується клієнтів ПриватБанку, які активно користуються своїми картками, а саме здійснюють та отримують перекази від фізичних осіб на території України та за її межами. Відповідно до нещодавніх нововведень, Приватбанк буде контролювати перекази своїх клієнтів і тому вже обмежив їхню кількість. Зроблено все це в цілях запобігання відмиванню коштів, неофіційній підприємницькій діяльності та фінансування тероризму.

Якщо дивитися на це з сторони, то виглядає це цілком логічно і, можна сказати, правильним. В першу чергу такі обмеження повинні позитивно вплинути на українців, які часто купують щось через інстаграм або Facebook, оскільки зараз такі продавці будуть вимушені робити свій бізнес легальним, або ж…шукати інші способи для отримання оплати за свої послуги.

Для покупців перехід продавців на легальну роботу вигідний, оскільки вони отримають шанс повернути поганий товар, або ж повернути кошти за неякісно надану послугу. Для України такі нововведення також позитивні, оскільки чим більше продавців працює офіційно, тим більше сплачується податків.

Стосовно обмежень з сторони ПриватБанку, то вони виглядають наступним чином:

  • Для відправника: в місяць 100 переказів по Україні та 25 міжнародних;
  • Для отримувача: в місяць 100 переказів по Україні та 30 міжнародних.

Як бачите, обмеження досить серйозні, але вони орієнтовані саме на тих клієнтів Приватбанку, які використовують свої особисті картки не за призначенням. Для пересічних клієнтів, такі обмеження не будуть відчутними.

Ті ж клієнти, які будуть намагатися перевищити ці ліміти на перекази, можуть очікувати на блокування картки через Фінансовий Моніторинг і їм, як мінімум, прийдеться довести Приватбанку, що отримані перекази були легальними. В гіршому випадку, в Приватбанк можуть не захотіти отримувати пояснення від таких клієнтів і просто розірвуть з ним договір.

Також рекомендуємо ознайомитися з нашим попереднім матеріалом, в якому було названо основні причини, через які ПриватБанк може заблокувати вашу банківську карту. Кожному клієнту ПриватБанку варто знати ці причини, щоб в один, не найкращий день, не залишилися без банківської картки та власних коштів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version