Home Новини сучасних технологій 4 ознаки, що ваш Android – смартфон має приховане шкідливе програмне забезпечення

4 ознаки, що ваш Android – смартфон має приховане шкідливе програмне забезпечення

0

Зловмисне програмне забезпечення надзвичайно важко виявити на своєму смартфоні, особливо тоді, коли воно просто збирає про вас інформацію. Тому ми виділили 4 ознаки, що ваш Android – смартфон має приховане шкідливе програмне забезпечення.

Перша і найчастіша ознака присутності шкідливого ПЗ — реклама. Якщо ви дійсно “заразили” свій смартфон, то в більшості випадків, у вас почне з'являтися реклама навіть там, де ви її ніколи не бачили. На головному екрані, в смс, в налаштуваннях, в браузерах (там де її не повинно бути) і тому подібне. Вона буде абсолютно всюди і ви просто не зможете спокійно користуватися своїм смартфоном.
Розробники швідливого програмного забезпечення для смартфонів (і не тільки) таким чином заробляють на Вас і навіть виконують штучні кліки від вашого імені, щоб підняти свої доходи.

Друга ознака, яка не менш цікава. Для прикладу, ви встановили додаток (можливо навіть через Google Play), а його піктограма зникає. Фактично, ви встановли додаток, але не можете його знайти ніде. Знову ж, велика ймовірність, що цей додаток або є шкідливим, або ж зловмисники його “заразили”.

Третю ознаку вам покаже ваш смартфон і ваша уважність. Для прикладу, ваш смартфон в змозі автономно працювати від ранку і до пізньої ночі, але в один “прекрасний” момент, ваш акумулятор почав розряджатися швидше. Це черговий дзвіночок, що хтось використовує ресурси вашого смартфона без вашого дозволу. Рекомендуємо зразу переглянути енергоспоживання додатків в фоновому режимі. Можливо відбулися якісь зміни, або якийсь додаток почав різко використовувати ваш акумулятор та інтернет. В такому випадку краще спробувати його видалити.

Четверта ознака того, що ви “на гачку” в зловмисників проявляється в тому, що на вашому смартфоні починають з’являтися невідомі додатки, які ви не завантажували особисто. Рекомендація така ж як і в попередньому випадку — видалити додаток/додатки.

Якщо вам вдалося видалити шкідливе програмне забезпечення, рекомендуємо перевірити цілісність ваших паролів до різних сервісів, а ще краще змінити їх, хоча б в найважливіших сервісах.

Також рекомендуємо перевірити свій смартфон на віруси та інше шкідливе ПЗ за допомогою антивірусних програм. З нашим рейтингом найкращих мобільних антивірусів можете ознайомитися за посиланням.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version