Home Новини сучасних технологій 4 рекомендації щодо технічних характеристик телевізорів, на які варто звернути увагу при...

4 рекомендації щодо технічних характеристик телевізорів, на які варто звернути увагу при їх покупці

0

Коли ми хочемо придбати телевізор, як і іншу будь-яку техніку, нам важливо в ній орієнтуватися. На деяких технічних характеристиках, виробники цього товару не акцентують увагу, так як вважають, що користувачеві це не цікаво. На нашу думку, чим більше обізнаним та компетентним буде покупець, тим більш задоволений він буде придбаним товаром. Через це хочемо звернути Вашу увагу на такі технічні характеристики телевізорів, які треба уточнювати у продавців, перед тим як зробити вибір в користь того чи іншого товару.

По-перше, характеристика процесора та його тип. Процесор - дуже важлива складова сучасних телевізорів з штучним інтелектом. Він відповідає як за якість картинки, її чіткість при динаміці зображення, так і за різні інтелектуальні властивості (smart властивості). Наприклад, зміні яскравості зображення, в залежності від освітлення в приміщенні. Чим потужніший у телевізорі процесор, тим якісніший перегляд відео будь-якого формату Ви отримаєте. Процесори нового покоління, для прикладу такий, як Альфа-9 другого покоління, - відповідають усім сучасним вимогам. Тому рекомендуємо Вам вивчити це питання хоча б через Інтернет для того, щоб згодом не оновлювати телевізор на більш сучасний.

Цікаво: Названо 4 причини, чому 3D-телевізори зникли з продажу.

По-друге, яка саме матриця встановлена у телевізорі. Їх існує декілька типів - TN, VA, IPS. Якщо коротко, то по вартості матриця TN є дешевша від своїх аналогів. Тому телевізори, де вона встановлена, дешевші по ціні. Але якість передачі кольорів при цьому втрачається. Матриці VA та IPS передають кольори більш виразно та барвисто. Якщо для Вас це вагомо, то запитуйте у продавців саме про цю характеристику.

По-третє, це об’єм оперативної пам’яті. Ця функція в телевізорах тепер набуває тієї ж актуальності, як і у комп’ютерах та телефонах. Більший обсяг пам’яті дозволяє «розумному» телевізору швидше загрузити ту чи іншу програму. А малий обсяг пам’яті призводить до тормозіння роботи та довгій загрузці, що є некомфортним для користувача та часто дратує. Незважаючи на важливість цієї властивості, виробники рідко виділяють цей параметр.

Ну, і в четвертих - які формати мультимедіа підтримує телевізор. В нових моделях з функцією smart є вмонтовані плеєри для можливості перегляду фото, відео чи прослуховуванні аудіо, які записані на флешці або іншому зовнішньому носії з USB-роз’ємом. Формати контенту, який Ви можете закачати з Інтернету, або завантажити з Вашого домашнього архіву на флешку, на сьогоднішній день дуже різноманітні. Не всі з цих форматів може підтримувати обраний Вами телевізор. Тому цей нюанс теж важливо заздалегідь вияснити у продавця.

Ну а якщо Ви цього все-таки не зробили, то є можливість цю проблему вирішити за допомогою придбання окремої смарт-приставки для телевізора, яка підтримує усі формати.

Також нещодавно було названо основні фактори при виборі бюджетного телевізора.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version