Реклама

5 порад як зберегти зір користуючись смартфоном

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Життя без смартфона стало практично неможливим. Люди все більше проводять часу перед екраном і це негативно впливає на зір. З часом багато хто помічає, що стає гірше бачити. Цього не уникнути, але є певні налаштування смартфона, які допоможуть покращити ситуацію та знизити навантаження на очі.

Цікаво: Швидко розряджається смартфон? Розповідаємо, які фунції найбільше на це впливають.

Яскравість екрана. Щоб на очі йшло мінімальне навантаження, краще увімкнути автоматичне налаштування яскравості. В такому випадку смартфон буде підлаштовуватись під освітлення ззовні та не так сильно впливати на зір. Висока яскравість в темному приміщенні можу навпаки дуже негативно впливати та навантажувати очі.

Перерви. Не можна сидіти в телефоні годинами без перерви. Варто робити хоча б короткі відпочинки і при цьому не перемикатися на телевізор чи ноутбук. Дуже допомагають зняти напругу й вправи для очей. Вони розслабляють мязи.

Нічний режим або синій фільтр. Це функції, які є в більшості моделей смартфонів. Синій колір, який випромінює екран, може бути не помітний, але він негативно впливає на очі. Увімкнувши фільтр цей вплив стане нижчий, до того ж це ніяк не відобразиться на якості сну. Кажуть, що сині кольори заважають виробленню мелатоніну.

Цікаво: Наводимо порядок на робочому столі смартфона – 5 порад.

Іконки програм. Не усім підходять стандартні розміри іконок програм на телефоні та розмір тексту. Ці параметри можна змінити в налаштуваннях та збільшити розміри. В такому випадку навантаження теж зменшиться та зір перестане псуватись.

Комфортне читання. Ця функція знадобиться, якщо людина читає книги або переглядає багато документів через смартфон. Екран стає такого відтінку, що очі не відчувають навантаження й читати та сприймати інформацію стане простіше. 

Ці поради варто використовувати, адже зіпсувати зір просто, а от відновити може бути неможливо. Окрім налаштувань, варто ще й слухати свій організм. Він завжди підказує, якщо йому щось не подобається. Якщо користувач відчуває втому, головний біль або ж дискомфорт в очах, краще відкласти усі гаджети та почати займатись іншими справами.

Цікаво: Як відформатувати та захистити смартфон від вірусів і шкідливих програм.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, чому букви на клавіатурі розташовані саме в такому порядку та яка в цьому логіка

Ми не раз писали про клавіатуру, особливо про різного роду функції та фішки на клавіатурах Android. Але ми ще...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -