Home Новини сучасних технологій 5 простих способів оновити свій ігровий ПК

5 простих способів оновити свій ігровий ПК

0

Однією з переваг володіння настільним ігровим ПК є те, що коли певна частина застаріває, ви можете легко її замінити. Вам не потрібно купувати абсолютно новий ПК.
Оскільки нові і більш графічно насичені ігри виходять постійно, багато геймерів захочуть оновити своє “залізо”. Це допоможе їм отримати більш повний та захоплюючий ігровий досвід. Якщо вам цікаво, чи настав час замінити один чи два компоненти, ось 5 простих способів оновити свій ігровий ПК.

Оновлення жорсткого диску

Найбільш очевидна перевага оновлення жорсткого диску - це наявність більшої пам’яті. Жорсткі диски різних моделей мають різну швидкість обертання (5400 об / хв, 7200 об / хв тощо). Оскільки вищі частоти обертання дають вам кращу швидкість запису, оновлення жорсткого диска до такого з вищими обертами може збільшити швидкість вашої системи та збільшити швидкість завантаження гри.

Ще краще: оновлення жорсткого диска до твердотільного (SSD) може значно покращити продуктивність вашого ПК. SSD-накопичувачі мають набагато більшу швидкість запису, ніж HDD. Ви можете придбати твердотільний диск не витрачаючи багато грошей. Такі моделі, як Samsung 860 EVO 500 Гб, коштують в Україні близько 2500 грн. 

Однак твердотільні накопичувачі більшої ємності можуть бути трохи дорожчими, ніж еквівалентні жорсткі диски. Якщо ви хочете зменшити витрати, економічним рішенням буде придбання твердотільного накопичувача меншого розміру (думаю, 250 ГБ) виключно для вашої операційної системи. Потім ви можете використовувати жорсткий диск для всіх інших програмних файлів. Час завантаження гри не буде таким швидким, як це могло б бути, але ви зможете скористатися швидшим часом завантаження ПК.

Оновлення оперативної пам'яті 

Якщо ви любитель створення вмісту та редагування відео, то оновлення оперативної пам’яті (ОЗУ) - ще один прямий спосіб поліпшити загальну продуктивність. Подумайте про це так: якби ваш комп’ютер був живим організмом, тоді HDD / SSD був би його довгостроковою пам’яттю, а RAM - короткочасною пам’яттю. ОЗУ тимчасово зберігає кожну операцію, яка наразі запущена на вашому ПК. 

Оновлення оперативної пам'яті є відносно недорогим і простим завданням. Процес передбачає просто вставлення додаткових модулів оперативної пам'яті на материнську плату ПК. Однак підвох полягає в тому, що якщо ви не плануєте використовувати такі важкі програми, як Adobe Premiere Pro, можливо, вам не доведеться заповнювати кожен вільний слот оперативної пам'яті. 

Загальний консенсус полягає в тому, що більшості геймерів не знадобиться нічого більше 16 ГБ оперативної пам'яті. Маючи більше оперативної пам’яті, ніж використовує ваша система, це приносить мало переваг, тому не намагайтеся оновлюватись заради оновлення. Однак подумайте про оновлення, якщо помітите, що пам'ять постійно закінчується в диспетчері завдань. Corsair 16 ГБ DDR4 може бути хорошим варіантом і коштує вона близько 2300 грн. 

Оновлення процесора та материнської плати 

Якщо продовжити аналогію з "живим організмом", то процесор вашого ПК - це всемогутній мозок. Цей компонент виконує всі необхідні обчислення та дії, необхідні для запуску ваших улюблених програм.

Порівняно з твердотільним диском або оперативною пам'яттю, заміна процесора є складною. Процесори не тільки дорогі, але залежно від того, наскільки останнім є ваш поточний процесор, можливо, вам доведеться замінити і материнську плату. Для різних поколінь процесорів потрібні різні фізичні сокети.

В даний час Intel і AMD конкурують на ринку процесорів і тут доступні деякі прекрасні варіанти, включаючи AMD Ryzen 5 5600X (більше 10 тис. грн.) та Intel Core i7 10700K (від 12 тис. грн.) для процесорів, а також Asus ROG Strix X570-E (від 9 тис. грн.) та Intel Z490 AORUS (від 13 тис. грн.) для материнських плат.

Здебільшого оновлення обох цих компонентів є, мабуть, найбільшим кроком для оновлення ПК.

Оновлення системи охолодження 

Говорячи про центральні процесори, гарантувати, що ваш процесор отримує здорову дозу прохолодного повітря, є обов’язковою умовою будь-якої установки. Роблячи це, ви навіть можете покращити загальну продуктивність і тривалість життя вашого ПК.

Сучасні процесори можуть працювати при різних температурах, але, як правило, ви хочете уникати всього, що перевищує 80 ° C / 176 ° F. (Ноутбуки працюють гарячіше, оскільки місця мінімально, а компоненти набагато ближче). Таким чином, оновлення вашого радіатора центрального процесора за допомогою більш потужного повітряного охолоджувача або навіть універсального охолоджувача рідини може дати вашій системі приємний невеликий поштовх.

Правильне охолодження ПК особливо важливо для геймерів, які хочуть розігнати свої процесори. Ваші вуха, мабуть, теж вам вдячні. Оновлення до кращої системи охолодження позбавить вас від докучливого дзвону та кружляння у запасному вентиляторі ПК.

Оновлення відеокарти (GPU) 

Нарешті, але не менш важливим є святий Грааль гравця - відеокарта. Оскільки ніщо не покращить ваш ігровий досвід значно більше, ніж блискучий новий графічний процесор, геймери часто прагнуть замінити цей компонент.

Коли слід шукати заміну застарілої відеокарти? Отримати нестабільну частоту кадрів під час гри в нещодавно випущені ігри - мертва роздача. Як правило, ви хочете отримувати щонайменше 60 кадрів на секунду з роздільною здатністю 1920x1080, але більшість ігор все одно повинні бути відтворюваними, доки частота кадрів не опускається нижче 30 кадрів в секунду.

Зрештою, точний графічний процесор, який вам потрібен, буде залежати від ігор, у які ви граєте. Більшість ігор AAA та кіберспорту, таких як Overwatch та League of Legends, можуть добре працювати на пристойному графічному процесорі середнього класу. Таким чином, навіть скромне оновлення, як GeForce RTX 2060, може зробити ваші дивовижні налаштування. 

Однак, якщо ви наполягаєте на тому, щоб грати в набагато графічніші ігри, такі як Cyberpunk 2077, на максимально можливих налаштуваннях, можливо, вам доведеться похвалитись більш потужним графічним процесором, як GeForce RTX 3080 . Просто переконайтеся, що ваша материнська плата сумісна, а всі інші компоненти ПК дозволяють вам скористатися функцією підвищення потужності, поставленої з абсолютно новою відеокартою. 

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version