Реклама

5 способів, щоб «прокачати» старенький телефон

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Більшість із нас мають мобільні телефони нового покоління Android. Але, вдома, десь на дні шухляди може лежати попередник новітнього гаджету, який працює ще на перших програмах, які навіть не досягли рівня Android 8. Або хтось із родичів, а це переважно люди літнього віку або діти, користуються такими «застарілими» гаджетами. Але в процесі використання, цей «пенсіонер» стикається з труднощами в своєму функціонуванні: повільне завантаження файлів, самовільне вимкнення або перезавантаження, швидко розряджається батарея, не вистачає місця на карті памʼяті та оперативної памʼяті.

Це все повʼязано з тим, що операційна система не встигає, а іноді уже не підтримує програми, які постійно оновлюються, вдосконалюються і збільшуються в обʼємі.

Тому ми опишемо кілька способів, які допоможуть підтримувати нормальне функціонування вашого застарілого смартфона.

1. Вчасно очищати кеш

Потрібно принаймні хоча б раз на кілька днів очищати дані з кешу, тому що їх там накопичується дуже багато і вони в свою чергу гальмують роботу мобільного телефону. Очищення кеш-даних не несе загрози для особистої інформації в телефоні - видалення кешу не знищить фото, відео власника смартфона.

Цікаво: Відомо, як звільнити пам’ять смартфона за допомогою простої комбінації цифр.

2. Відстеження заповненості памʼяті мобільного телефону

Також накопичення непотрібних додатків, програм, фото, відео, повідомлень, аудіо файлів негативно впливає на роботу мобільного телефону, тому що ними забивається памʼять гаджету і він починає «гальмувати», сповільнюватися. В такому випадку потрібно постійно слідкувати, щоб оперативна памʼять смартфона не була «забита» цією не потрібною інформацією і вчасно її видаляти.

3. Скидання даних до заводських налаштувань

Передусім, як включити цю функцію, потрібно зберегти всі важливі для користувача файли на карті памʼяті або взагалі перенести їх геть з телефону на інший інформаційний носій: на планшет, компʼютер чи флешку. Виконавши ці дії можна сміло в меню Налаштування натиснути кнопку, яка повністю зітре інформацію на телефоні і оновить операційну систему в тому вигляді, якою вона була до початку користування гаджетом.

Цікаво: Відомо, як продовжити життя смартфону не втрачаючи його продуктивності.

4. Видалення зайвих програм

Цей спосіб є немаловажливим, вчасне закриття програм, віджетів і додатків, закриття вкладок у браузері, своєчасне відключення Wi-Fi і Bluetooth і т.д, також позитивно впливає на роботу мобільного телефону. Треба також постійно слідкувати за закриттям уже не потрібних файлів і хоча б один раз на день перезавантажувати смартфон для оновлення операційної системи.

5. Використання «старих» програм

Для того, щоб покращити роботу мобільного телефону, ми радимо використовувати в його функціоналі ті програми і додатки, які випускалися під його операційну систему. Можна зайти в інтернет і пошукати, які версії краще використовувати з Вашою моделлю телефону, а скачати їх можна в Play Market.

Якщо ж всі вище перераховані способи не допомагають, то варто занести телефон до спеціалістів, щоб його перепрошили, або просто купити більш новіший пристрій.

Також нещодавно, було названо додаток, за допомогою якого ваш смартфон буде в безпеці.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як заблокувати банківську картку ПриватБанку

На банківських картках люди тримають гроші, а інколи дуже великі суми. Вони ними розраховуються, оплачують послуги і т.д. Останнім...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -