Home Новини сучасних технологій Анонімний соціальний додаток показував точне місцезнаходження користувачів

Анонімний соціальний додаток показував точне місцезнаходження користувачів

0

Відроджений додаток для обміну повідомленнями від Yik Yak мав повернути часи справді анонімного локального чату, але, можливо, він ненавмисно полегшив життя iшахраям. 

Студент з інформатики Девід Тезер повідомив Motherboard , що Yik Yak має недолік, який дозволяє зловмисникам отримувати як точне місцезнаходження постів, так і унікальні ідентифікатори користувачів. Змішайте дві частини інформації, і ви зможете відстежувати моделі руху користувача.

Цікаво: Названо основні причини, чому соціальні мережі втрачають популярність.

Teather використовувала інструмент проксі, щоб визначити, що YikYak надсилає як точне положення GPS, так і ідентифікатор користувача з кожним повідомленням, навіть якщо користувачі зазвичай бачать лише розпливчасті відстані та ідентифікатори міста. Незалежний дослідник перевірив висновки щодо Motherboard , хоча поки неясно, чи хтось скористався недоліком.

Yik Yak поки що не відповів на запити про коментар. Розробник випустив три оновлення в період з 28 квітня по 10 травня, але поки невідомо, чи повністю вони стосуються відкритих місць. Однак можна з упевненістю сказати, що ця проблема поставила користувачів під загрозу, особливо якщо вони поділилися будь-якою конфіденційною інформацією з місцевими чатами.

Цікаво: Українцям назвали 5 причин, чому необхідно видалити соцмережі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version