Home Новини сучасних технологій З Play Market та App Store буде видалено близько 1 млн додатків

З Play Market та App Store буде видалено близько 1 млн додатків

0

Майже 1 000 000 покинутих додатків Android незабаром можуть бути видалені з Play Store

У Google Play Store кількість доступних додатків скоротиться майже на третину, оскільки Google готується видалити програми, які не були оновлені.

Цікаво: Як увімкнути «Ok Google» на будь-якому пристрої Android.

Google і Apple оприлюднили заходи для боротьби з залишеними додатками, які не оновлювалися протягом двох років. У випадку Google це становить 869 000 додатків, тоді як у Apple близько 650 000. Як повідомляється, Google готується приховати ці програми, унеможливлюючи користувачам їх завантаження, поки розробники не оновлять їх.

Основна причина, чому обидві компанії вживають цих заходів, — це захист безпеки своїх користувачів. Старіші програми не використовують зміни в Android та iOS, нові API чи нові методи розробки, які забезпечують покращений захист. Як наслідок, старі програми можуть мати недоліки безпеки, яких не мають новіші програми.

У той же час деякі розробники скаржилися на плани видалення програм, які не оновлювалися протягом двох років. У деяких випадках, як-от для розробників інді-ігор, дуже мало що можна зробити, коли проста гра була створена та випущена. Такі розробники вважають, що дії Apple і Google покладають на них несправедливий тягар.

Цікаво: Що таке Google One і як легко підписатися на сервіс.

У будь-якому випадку, жодна з компаній, схоже, не бажає змінювати курс, і — незважаючи на занепокоєння інді-розробників — це правильний заклик щодо безпеки користувачів.

Цікаво: Google буде надійно захищати дані в своїх додатках.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version