Home Новини сучасних технологій Apple намагається запатентувати нове розміщення лідара

Apple намагається запатентувати нове розміщення лідара

0

Apple намагається запатентувати нове розміщення лідара за лобовим склом транспортного засобу. Лідар дозволяє самоврядним ( на автопілоті ) автомобілям формувати тривимірне зображення середовища в реальному часі.

Бюро патентів і товарних знаків США днями опублікувало патентну заявку Apple, яка стосується проекту Titan. Нагадаємо, в рамках цього проекту Apple розробляє технології для майбутніх транспортних засобів c частковим і повним самоврядуванням. В оснащення таких транспортних засобів зазвичай входить лідар. Він дозволяє формувати тривимірне зображення середовища в реальному часі, в будь-який час доби і при будь-якій погоді виявляти перешкоди на шляху, включаючи людей і тварин, і реагувати відповідним чином. У заявці Apple описано розміщення лідара за лобовим склом.

Як сказано в заявці, «різні елементи пристрою містяться всередині компактного корпусу, який переважно орієнтований в напрямку, паралельному лобового скла транспортного засобу».

Apple намагається запатентувати нове розміщення лідара

Блок може бути інтегрований в кріплення лобового скла або в дзеркало заднього виду.
Заявка №20200348418 була подана в березні 2020 року. З огляду на, що це тільки заявка на патент, коли описане в ній нововведення буде втілено в готової продукції - поки невідомо.

До речі, джерело виявив цікаве відео (вище), опубліковане європейською компанією XenomatiX. Її фахівці спільно з колегами з компанії AGC, що випускає лобові стекла, вже створили таке скло з розміщеним за ним лидара.

Читайте також: Apple патентує динамічний дисплей для ноутбука.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version