Home Новини сучасних технологій Apple представили новий Mac Mini

Apple представили новий Mac Mini

0

Apple представили новий Mac Mini на платформі Apple M1. Набагато могутніше попередника, і на $ 100 дешевше. Він до трьох разів швидше по процесору і до шести разів – по графіці.

Apple представили новий Mac Mini

Чутки говорили про те, що Apple сьогодні анонсує свої перші ноутбуки на базі власного процесора на архітектурі Arm, і все так і сталося – компанія дійсно представила MacBook Air і MacBook Pro 13 на однокристальної платформі M1. А ось дебют Mac Mini на тій же M1 став несподіванкою – чутки нічого не повідомляли про підготовку такого пристрою.

І тим не менше, Mac Mini на базі Arm-платформи Apple M1 – це вже реальність. Само собою, з переходом з архітектури x86 на Arm пристрій стало могутніше: центральний процесор «прискорився» до трьох разів, графічний процесор – до шести разів.

В Apple запевняють, що Mac Mini в п'ять разів швидше самого продаваного Windows-ПК в тій же ціновій ніші. Що це за ПК - ані слова.

Новий MacMini, як і новий MacBook Pro, оснащується активною системою охолодження, так що безшумним такому комп'ютер назвати не можна. Зате набір роз'ємів непоганий: є два USB-C з інтерфейсом USB 4 / Thunderbolt, два USB-A 3.1 Gen 2 і HDMI 2.0.

Як і нові MacBook Air і MacBook Pro, новий Mac Mini доступний для замовлення з сьогоднішнього дня (в США). Базова версія за $ 700 має 8 Гб оперативної пам'яті і SSD об'ємом 256 ГБ.
Ну а в цілому доступні різні конфігурації з ОЗУ до 16 ГБ і SSD до 2 ТБ. Цікаво, що в продажу на якийсь час залишиться і Mac Mini з процесором Intel - шестиядерних Core i5 за ціною від $ 1100.

Читайте також: Смартфон Apple iPhone 12 втрачає сигнал мережі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version