Home Новини сучасних технологій Nvidia хоче оснащувати свої відеокарти дешевими системами охолодження

Nvidia хоче оснащувати свої відеокарти дешевими системами охолодження

0

Nvidia хоче оснащувати свої відеокарти дешевими системами охолодження. Це повинно відбуватися не особисто компанією, а виробниками і мова йде про відеокарти GeForce RTX 3050 Ti і RTX 3060. Якщо компанії хочуть влізти в рекомендовані ціни.

Вчора ми говорили про відеокарти GeForce RTX 3060 і RTX 3050 Ti, які повинні вийти в ціновому діапазоні 200-300 доларів. Зокрема, старша карта нібито може отримати значні 12 ГБ пам’яті.

І ось тепер з’явилася інформація, що з цими картами можуть бути певні проблеми. Якщо точніше, джерело не називав моделей, кажучи лише про адаптери Nvidia нового покоління, які повинні замінити GeForce RTX 2060 і GTX 1660 Ti.

Згідно з даними джерела, Nvidia встановила для партнерів практично нереальні розрахункові рекомендовані роздрібні ціни для нових карт. Якщо точніше, проблема в конкретній деталі.
Справа в тому, що на ранньому етапі Nvidia і AMD надають партнерам список з технічними характеристиками, в якому в тому числі вказана передбачувана вартість для кожної деталі адаптера. І проблема в даному випадку з охолоджувачем.

Виявляється, що рекомендовані ціни на новинки сформовані Nvidia з урахуванням того, що кулер буде коштувати 4-5 доларів, а це дуже і дуже мало. Для порівняння, за деякими даними, система охолодження для GeForce RTX 3090 обходиться самої Nvidia в 150 доларів. Звичайно, умовна RTX 3050 не вимагає настільки продуктивного охолоджувача, однак 4-5 доларів - це все ж дуже мало. Партнери Nvidia кажуть, що за ці гроші можна придбати щось, схоже з комплектним процесорним кулером Intel, а системи охолодження відеокарт, що стоять на щабель нижче флагманських моделей, коштують близько 50 доларів. Навіть найпримітивніші кулери, які використовують з GeForce GTX 1650, коштують близько 9 доларів, а нормальні моделі обходяться виробникам в 13 доларів.

Виробники відеокарт хочуть, щоб Nvidia або підвищила рекомендовану роздрібну вартість нових карт, або знизила ціни на GPU і пам'ять. І, ймовірно, якщо щось і зміниться, то Nvidia піде по першому шляху, і карти будуть трохи дорожче, могли б бути.

Читайте також: Дефіцит нових відеокарт від Nvidia затягнеть ще надовго.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version