Home Новини сучасних технологій Дефіцит нових відеокарт від Nvidia затягнеть ще надовго

Дефіцит нових відеокарт від Nvidia затягнеть ще надовго

0

Дефіцит нових відеокарт від Nvidia затягнеть ще надовго. Ще практично півроку купити GeForce RTX 3080 і інші моделі серії буде дуже важко.

Цей рік запам’ятається виведенням на ринок нових потужних відеокарт Nvidia, які … ніяк не купити. Точніше, купити можна, але це поки – велика удача. Якщо в місяць на всю величезну торгову площадку Китаю JD.com виділяється менше тисячі GeForce RTX 3080, не складно уявити масштаб «трагедії». І за новими даними, з дефіцитом вдасться впорається ще дуже нескоро.

Як написав один з користувачів в Twitter з посиланням «на дуже надійне джерело», ситуація з доступністю відеокарт Ampere не покращиться до березня наступного року. Тобто дефіцит триватиме весь поточний квартал і, судячи з усього, весь перший квартал 2021 року.

Дефіцит нових відеокарт від Nvidia затягнеть ще надовго

Цікаво, що в ситуації, що склалася, за чутками, провини Nvidia немає. Перша причина - в обмеженому обсязі випуску 8-нанометрових GPU на фабриках Samsung. Друга полягає … в обмеженому обсязі випуску чіпів пам'яті Micron GDDR6X.

Знову ж таки, за чутками, ситуація з відеокартами AMD Radeon RX 6000 не буде кращою на старті продажів. Але через пару тижнів обсяг виробництва повинен збільшитися, і дефіцит частково нівелюється.

Читайте також: Відома ймовірна причина дефіциту відеокарт Nvidia RTX 3000.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version