Home Новини сучасних технологій Apple прискорили розробку власної пошукової системи

Apple прискорили розробку власної пошукової системи

0
Apple прискорили розробку власної пошукової системи

Apple прискорили розробку власної пошукової системи, оскільки антимонопольні органи США націлюються на вигідну угоду між Apple і Google, яка зберігає пошукову систему Google за замовчуванням на пристроях Apple, згідно з новою доповіддю Financial Times .

У iOS 14 Apple показує власні результати веб-пошуку та посилання безпосередньо на веб-сайти, коли користувачі вводять запити з головного екрану. Зміни були помічені ще в серпні , але звіт стверджує, що вони додають “все більший доказ” того, що Apple працює над створенням конкурента для пошуку в Google.

У незначній зміні останньої версії операційної системи iPhone , «iOS 14», Apple почала показувати власні результати пошуку та посилатися безпосередньо на веб-сайти, коли користувачі вводять запити на головному екрані.

Ця можливість веб-пошуку знаменує важливий прогрес у власній розробці Apple і може скласти основу повнішої атаки на Google, на думку кількох представників галузі.

Компанія Силіконової долини, як відомо, закрита щодо своїх внутрішніх проектів, але цей крок додає все більших доказів того, що вона працює над створенням конкурента пошуковій системі Google.

У звіті висвітлюється найм Apple, два роки тому, Джона Джаннандреа, колишнього керівника пошукової мережі Google, для вдосконалення можливостей штучного інтелекту та вдосконалення Siri . Також посилання на "часті" оголошення про роботу пошукових інженерів від Apple, що свідчать про пошукові амбіції Apple.

Посилена активність від Applebot

Звіт також вказує на посилену активність від Applebot, веб-сканера Apple, який раніше призвів до здогадок про те, як Apple може планувати запуск повноцінної пошукової системи. Хоча Applebot головним чином працює над покращенням результатів пошуку "Siri" та "Spotlight".

Загалом, звіт мало додає до того, що ми вже знаємо, і більше покладається на спекуляції в галузі з огляду на антимонопольний позов Міністерства юстиції, поданий проти Google минулого тижня, який стверджує, що компанія використовувала антиконкурентні та ексклюзивні практики на пошуковому та рекламному ринках для підтримки незаконної монополія.

Apple отримує приблизно 8-12 мільярдів доларів на рік в обмін на те, що Google робить пошуковою системою Google за замовчуванням свої пристрої та послуги. Прокурори стверджують, що угода є репрезентативою незаконної тактики, що застосовується для захисту монополії Google та придушення конкуренції. Тим часом, Apple зазнає критики за сприяння антиконкурентній поведінці, погоджуючись на угоду та отримуючи більше грошей шляхом регулярних переговорів.

Юридичне втручання створює загрозу для значної частини доходу Apple, але це більша небезпека для Google, яка, здавалося б, не має можливості замінити втрачений трафік. "Нью-Йорк Таймс " раніше припускав, що закінчення угоди з Google, може змусити Apple придбати або створити власну конкуруючу пошукову систему, але поки немає твердих доказів такого кроку.

Читайте також: Apple Випустила Оновлення Для Свого Експериментального Браузера.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version