Home Новини сучасних технологій Apple розробляє абсолютно нову систему біометричної аутентифікації для смарт-годинників

Apple розробляє абсолютно нову систему біометричної аутентифікації для смарт-годинників

0

Практично у всіх пристроях Apple є система біометричної аутентифікації. Винятком виявилися тільки навушники і смарт-годинники. Схоже, що Apple розробляє абсолютно нову систему біометричної аутентифікації для смарт-годинників, щоб навіть вони могли з високою точністю дізнаватися свого власника, підвищуючи тим самим захист його особистих даних.

Розблокування гаджетів за допомогою відбитка пальця або сканування особи стала вкрай популярною. З смарт-годинниками все куди складніше, адже будь-який з цих методів зажадає додаткових дій з боку користувача. В одному з нових патентів Apple описується куди більш просунутий спосіб, який передбачає сканування малюнка вен або будь-яких інших відмінностей на шкірі людини.

Apple розробляє абсолютно нову систему біометричної аутентифікації для смарт-годинників

Спосіб аутентифікації заснований на випромінюванні світлового потоку в бік передпліччя за допомогою камери, що знаходиться в годиннику на зап’ясті користувача. Після цього алгоритм зможе провести ідентифікацію власника. Передбачається, що таким чином можна домогтися автоматичного включення Apple Watch і навіть розблокування іншої техніки за допомогою нової функції. До того ж це підвищить безпеку особистих даних в разі, якщо годинник виявиться загубленим.

Варто пам'ятати, що це всього лише патент, а значить, його реалізація поки під питанням. Крім того, існує проблема з татуюваннями, які можуть викликати додаткові складності. Також неясно, чи зможе технологія однаково ефективно сканувати шкіру різних кольорів, не кажучи вже про пошкоджені ділянки тіла.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version