Home Новини сучасних технологій Більше 20 млн популярних бюджетних смартфонів заражені вірусом Троян

Більше 20 млн популярних бюджетних смартфонів заражені вірусом Троян

0

Сьогодні надійшла інформація, що більше 20 млн популярних бюджетних смартфонів заражені вірусом Троян. У судовій базі даних Китаю з’явилося рішення суду про нелегальне ПЗ, встановленому і працював на смартфонах китайського виробника Gionee.

Gionee виробляє недорогі смартфони, які популярні далеко за межами Китаю. Згідно з інформацією з судової документації, більше 20 мільйонів смартфонів Gionee були навмисно заражені трояном в період з грудня 2018 року по жовтень 2019 року. За допомогою цього трояна зловмисники отримували прибуток від показу користувачам небажаної реклами та іншими способами.

Більше 20 млн популярних бюджетних смартфонів заражені вірусом Троян

Суд встановив, що Beijing Baice Technology спільно з Shenzhen Zhipu Technology, дочірнє підприємство Gionee, встановлювало шкідливе ПО троянського типу на смартфони Gionee за допомогою під виглядом планового оновлення програми Story Lock Screen. ПО встановлювалося автоматично і впливало на смартфони Gionee без відома користувачів.

Зловмисники використовували свій метод поширення шкідливого ПЗ за все 2,88 мільярдів разів. З квітня 2019 роки кількість охоплених цим методом пристроїв перевищила 21,75 млн, тільки в жовтні 2019 року була охоплено 26 519 921 смартфонів Gionee. Компанії отримали близько 4,26 млн доларів при витратах близько 1,28 млн.

В якості відповідача виступала компанія Shenzhen Zhipu Technology і її представники. У підсумку, зловмисників засудили до тюремного ув'язнення і штрафу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version