Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Черговий скандал у ПриватБанк. Як у користувачів крадуть кошти?

Черговий скандал у ПриватБанк. Як у користувачів крадуть кошти?

0

ПриватБанк один з найбільших та найпопулярніших банків в Україні. Відповідно і безпека повинна бути у ньому на найвищому рівні. Але один з останніх відгуків на сайті МінФін доводить протилежне. З ним ви можете ознайомитись в кінці матеріалу.

В відгуку йдеться про шахрайські дії з рахунком клієнта. В кінці липня 2021 року, в одного з користувачів ПриватБанку сталася досить скандальна ситуація. Спочатку до клієнта подзвонив ніби-то оператор з ПриватБанку, назвав останні платежі для підтвердження картки, та повідомив, що карту буде тимчасово заблоковано з метою безпеки. Клієнтка відразу подзвонила на гарячу лінію, де на її дзвінок не відповіли, бо номера вже не було в клієнтській базі даних.

Далі жінка вирішила піти в саме відділення банку. Там їй повідомили, що з її картки було знято суму більшу як 80 000 грн. При тому, половина цих коштів кредитні, а клієнтка ніколи в житті кредитів не мала. На прохання негайно заблокувати картку, працівниця банку повідомила, що картка вже заблокована.

Зрозумівши, що банк їй ніяк не допоможе, жінка звернулась з заявою до поліції. Пізніше, після відновлення доступу до особистого кабінету в ПриватБанк, виявилось, що гроші були списані на оплату частинами трьох товарів по 20 000 грн. Саме цікаве те, що списання були вже після блокування карти. Кредитний ліміт був збільшений також в той день, але без відома власника карти.

Ще одним обуренням було те, що жінка побачила нову операцію по карті, через два тижні після цієї ситуації. Вона звернулась з офіційною заявою до банку, на що отримала відповідь, що цієї операції не було, а клієнту просто здалось. Сама транзакція була видалена (залишилась лише на скріншоті клієнта).

Отже, банк підвищив ліміт, списав кошти власні та кредитні на дорогі товари і це все без відома самого власника рахунку.

Тепер жінка постійно отримує дзвінки від ПриватБанку з повідомленнями про те, що в неї є непогашений кредит.

Черговий скандал у ПриватБанк. Як у користувачів крадуть кошти?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version