Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, чому банківська карта безкоштовна, а її обслуговування платне

Українцям розповіли, чому банківська карта безкоштовна, а її обслуговування платне

0

Не важливо в якому банку ви вирішили взяти картку, кругом вони будуть абсолютно безкоштовні. Але є один нюанс, в договорі ви точно знайдете пункт, де розписані тарифи за обслуговування. Чому так? Зараз пояснимо.


Для початку розберемось, кому ж все-таки належить картка? По суті, це власність самого банку. А вам її дають для того, щоб мати можливість користуватись своїми коштами. Брати оплату за видання картки банки не можуть, адже треба буде платити ПДВ, а воно не розповсюджується на такі види послуг.

Основною причиною залишається вигода самої банківської установи. Якби випуск карти був платний, то це був би одноразовий платіж, і повторювався б він лише після закінчення терміну дії (раз в рік або в три).

Цікаво: Відомо, як користуватись банківською картою, щоб вона не зношувалась

Оплата за обслуговування береться або кожен рік, або раз в місяць. Суми теж різні, прописані в договорі. Якщо людина має декілька карток, то вона платить за кожну окремо. Є випадки, коли обслуговування безкоштовне, але для цього треба виконати ряд умов, а це не завжди можливо. Тому майже усі клієнти платять.

Якщо вам не хочеться витрачати зайві кошти, то є можливість уникнути комісії. Для початку, при зверненні до банку треба вивчити всі тарифи і визначитись який для вас найвигідніший. Якщо вам карта потрібна для звичайних транзакцій, то краще брати саму просту карту. Адже золота, платинова і т.д. будуть значно дорожчі. Також, якщо ви хочете оригінальну картку з іменем, фото, дизайном - будьте готові платити більше.

Варто прочитати: Названо 4 причини, чому банкомат може не зчитувати банківську картку

Є декілька умов, які можна виконати і залишитись без платного обслуговування. Перша, це відсутність будь-яких транзакцій на карті. Друга, протилежна цій, ви мусите навпаки проводити по карті певну суму грошей. Вигідно для тих, кому щомісячно приходять кошти в не малій кількості.

Якщо у вас є кредит або картка з нарахуванням річних %, то ви також можете уникнути додаткових витрат на обслуговування.

Є безліч варіантів, як не переплачувати банку. Для цього треба детально ознайомитись із правилами і вибрати найбільш оптимальний варіант для себе.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version