Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Забули PIN-код від картки ПриватБанку – чотири варіанти вирішення проблеми

Забули PIN-код від картки ПриватБанку – чотири варіанти вирішення проблеми

0

Карткові безготівкові розрахунки дуже щільно увійшли в наш сьогоднішній побут та впевнено, крок за кроком, витісняють готівку. І це не дивно, адже такий вид розрахунків дуже зручний. По-перше, в переважній більшості, банківські картки мають кредитні ліміти, а отже, ми можемо користуватися запозиченими коштами та не переживати, що нам не вистачить розрахуватися на касі за товар. По-друге, ми не хвилюємося, що загубимо гроші в гаманці, або, що у нас їх викрадуть. Банківську картку теж, звичайно, можуть вкрасти, але надійність збереження коштів на ній забезпечує чотирьохзначний пароль доступу – PIN-код.

Коротко, що таке PIN-код

PIN-код – це пароль доступу до Вашої банківської карти. Його потрібно вводити при здійсненні будь-яких операцій в банкоматі, терміналі чи при оплаті за товар в магазині. Система сприймає 4 цифри, які Ви натискаєте як дозвіл на списання коштів з рахунку, або отримання готівки, або на перегляд інформації на картці тощо. Тобто, PIN-код – це ключ від карткового рахунку.

Користувач картки отримує PIN-код в банку при відкритті рахунку в спеціальному заклеєному конверті. Зберігати його потрібно якнайдалі від сторонніх очей, адже PIN-код забезпечує збереження Ваших коштів на картці та захищає їх від зловмисників.

PIN-код картки потрібно пам’ятати. Часто клієнти викидають конверт з PIN-кодом, так як остерігаються, що хтось його знайде та використає в злочинних цілях. Якщо бажаєте слідувати такому прикладу, тоді радимо добре запам’ятовувати комбінацію з чотирьох цифр. Адже, якщо Ви забудете PIN-код, потрібно буде його відновити.

Цікаво: Названо труднощі із картками ПриватБанку, які можуть виникнути в українців за кордоном.

Що робити, якщо ти забув PIN-код від карти ПриватБанку?

Вирішити проблему можна декількома способами. Ну, по-перше, переглянути банківський конверт з інформацією про PIN-код. Але, це можливо, лише якщо він у Вас є в наявності. Про інші варіанти виходу з ситуації поговоримо далі.

Існує декілька способів вирішення проблеми, які пропонує ПриватБанк своїм клієнтам, які забули PIN-код для доступу до картки. Вони дадуть можливість не тільки відновити пароль, але і змінити його при бажанні, чи необхідності. Ось вони всі:

  • За допомогою дзвінка на гарячу лінію банку.
  • За допомогою sms-банкінга.
  • Через систему Приват24.
  • Отримання нової картки – її перевипуск.

Далі поговоримо більш детально про кожен з цих способів.

Спосіб №1. Зміна або відновлення PIN-коду через гарячу лінію ПриватБанку

Щоб відновити, або змінити PIN-код Вашої картки за допомогою оператора гарячої лінії банку, необхідно здійснити дзвінок саме з того номера телефону, який вказаний у договорі на відкриття рахунку. Номер гарячої лінії ПриватБанку – 3700 є безкоштовним для користувачів мобільного зв’язку.

Процес відновлення цим способом є простим. Вам необхідно буде лише дати відповідь на декілька контрольних запитань, які поставить оператор банку для перевірки Вашої особи і все. Після цього Ви вкажете новий PIN-код для картки.

Цікаво: Українцям розповіли чи варто користуватись безконтактними картками та чи безпечно це.

Спосіб №2. Відновлення або зміна PIN-коду за допомогою sms-повідомлення

Цим способом можна не лише відновити пароль до картки, але і змінити його при необхідності, або задля безпеки. Ось що потрібно зробити власнику картки:

  • Відправте sms-повідомлення з текстом «PIN+1234» на номер 10060, де 1234 – останні цифри номеру банківської картки, до якої потрібно відновити PIN-код. Щоб система sms-банкінгу правильно сприйняла Ваше повідомлення, його потрібно писати без пробілів.
  • Через пару хвилин, або відразу Ви отримаєте відповідь від банку у вигляді того ж самого sms-повідомлення. У ньому буде вказано новий PIN-код для доступу до операцій з карткою.

Кілька важливих моментів. По-перше, sms-повідомлення Ви маєте відправляти обов’язково з того номера телефону, який вказаний в договорі з банком про відкриття карткового рахунку. По-друге, можливість зміни PIN-коду поширюється не на всі картки ПриватБанку, а лише на деякі. До них відносяться – «Універсальна» та «Gold», якщо вони без чіпів, карта «Юніора», картки класу Platinum та ось такі види карток для виплат – «Зарплатна», «Пенсійна» та «Для соціальних виплат».

Якщо Вам не сподобався новий, отриманий sms-повідомленням від банку, PIN-код, - Ви завжди можете змінити його на більш зручний у банкоматі чи терміналі ПриватБанку. Як це зробити, читайте нижче:

  • Вставте картку в банкомат та авторизуйтесь в ПриватБанку.
  • Зайдіть в меню «Додаткові послуги» вкладка «Зміна PIN-кода».
  • Введіть новий PIN-код. Обов’язково запам’ятайте його чи запишіть.

Цікаво: Стало відомо, як шахраї крадуть гроші із банківської картки.

Спосіб №3. Зміна PIN-коду онлайн через Приват24, а також його відновлення

Відновити PIN-код, який Ви забули, можна віддалено також і через систему онлайн-банкінгу Приват24. Також дистанційно можна замінити старий PIN-код на новий при бажанні, чи необхідності. Алгоритм Ваших дій в Приват24 наступний:

  • Авторизуйтесь в системі Приват24 та оберіть необхідну картку для зміни PIN-коду.
  • Натисніть кнопку «Управління картою».
  • У меню, яке відкрилося, натисніть «Змінити PIN-код».
  • Для підтвердження Ваших намірів введіть пароль для входу в Приват24.
  • Тепер потрібно зачекати декілька хвилин – система опрацьовує Ваш запит.
  • Далі Ви отримаєте новий PIN-код у вигляді sms-повідомлення на мобільний телефон.

Так само, як і в попередньому способі, Ви можете змінити комбінацію цифр, запропоновану банком. Робити це потрібно у терміналі, або банкоматі ПриватБанку.

Спосіб №4. Відновлення PIN-коду за допомогою отримання нової пластикової карти (перевипуск)

Цей спосіб вимагає від Вас відвідати відділення ПриватБанку. Віддалено оформити отримання нової пластикової картки по Вашому рахунку не вийде. Для того, щоб перевипустити картку, Вам потрібно:

  • Відвідати відділення ПриватБанку та мати при собі паспорт та ідентифікаційний код для посвідчення особи.
  • Напишіть заявку на перевипуск карти.
  • Увесь процес опрацювання заявки співробітниками відділення, як правило, займає не більше 15 хвилин.
  • Зміна пластикової картки на нову не впливатиме на баланс коштів, чи кредитний ліміт. Дані по рахунку залишаться ті ж самі.
  • При отриманні нової картки, Вам потрібно буде вказати її новий PIN-код.
  • Послуга перевипуску карти в ПриватБанку є безкоштовною.

Цікаво: Декілька правил користування інтернет-банкінгом в 2022 році.

Що робити, якщо PIN-код пам’ятаєш, але три рази його неправильно ввів?

Такі випадки теж трапляються. Коли, наприклад, користувач картки дуже спішить і натискає випадково не ті цифри. Друга спроба може бути ще більш невдалою через те, що людина починає нервуватися. При трьохразовому неправильному введенні PIN-коду, картка автоматично заблокується, і доступ до коштів у Вас буде тимчасово припинений. Така міра існує в банку, як ще один захист коштів на карткових рахунках від зловмисників. Що ж робити, якщо з Вами трапилася подібна ситуація?

Виправити положення можна двома способами:

  • Звернувшись у будь-яке відділення ПриватБанку з проханням, щоб Вам зняли блокування картки. Потрібно мати при собі паспорт для посвідчення особи.
  • Через систему Приват24, мобільну чи комп’ютерну версію. Для цього спочатку потрібно авторизуватися в особистому кабінеті. Далі відкрийте розділ «Всі послуги», в ньому оберіть «Налаштування». В запропонованому меню натисніть «Зняти PIN-блокування». На цьому все. Картковий рахунок буде розблоковано.

Висновок

Процес відновлення, або заміни старого PIN-коду на новий не є складним та довготривалим. Тому не панікуйте, дотримуйтесь інструкцій, описаних вище та вдало відновлюйте пароль, який Ви забули. А найбільш прийнятний та легкий спосіб обирайте за бажанням та можливостями. Удачі!

Цікаво: Українцям розповіли, як отримати кредит за зниженою ставкою.

NO COMMENTS

Exit mobile version