Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли чи варто користуватись безконтактними картками та чи безпечно це

Українцям розповіли чи варто користуватись безконтактними картками та чи безпечно це

0

Раніше безконтактні банківські картки були рідкістю і мало хто ними користувався. Зараз все змінилось і навряд чи можна отримати звичайну картку в банку. Зрозуміло, чому такі картки швидко вийшли із користування, безконтактні платежі це дуже зручно та швидко. Вже зараз навіть банкомати роблять такі, що не потрібно вставляти картку. Сьогодні поговоримо про дуже важливу річ, чи безпечними є безконтактні платежі та картки, чи можливо, не так все чудово, як здається?

Цікаво: Розповідаємо все про дитячі виплати на картку ПриватБанку.

Усім здається, що безконтактними картками уже всі звикли користуватись, але насправді багато людей не довіряють цій новій системі. І на це є ряд аргументів.
Безконтактна оплата карткою. Зазвичай, в таких картках стоїть певний ліміт, це сума на яку можна купити без підтвердження паролем. Ця сума може бути різна, але люди зазвичай ставлять таку, щоб кожного дня при покупці продуктів чи ліків не прописувати пін-код. Якщо хтось загубив картку і не встиг ще її заблокувати, то будь-хто нею може скористатись. Для цього не потрібно жодного підтвердження. Це здається дійсно небезпечним.

Безконтактна оплата телефоном. Багато людей вважає, що це небезпечно так само, як і при оплаті карткою, адже смартфон теж можна загубити і тоді хтось так само зможе використати кошти. Насправді в ситуації з телефоном все трохи по іншому. Для того, щоб зробити оплату, потрібно спочатку розблокувати пристрій, а на ньому повинен бути пароль, який не так легко відгадати.

Безконтактне користування банкоматом. На рахунок цього теж є багато різних аргументів проти. Ось наприклад, деякі люди вважають, що шахраї таким способом зможуть вкрасти гроші на свої потреби. Як це відбувається на їх думку? Хтось підходить до банкомата, обирає потрібну операцію, вводить дані, суму і йде, а наступна людина підходить до банкомата, не звертає увагу на те, що робота не закінчена, притуляє свою картку і втрачає кошти.

Звучить правдоподібно та не дуже позитивно, але справа в тому, що таких ситуацій вже зараз не може бути. Для того, щоб за якусь операцію розрахуватись карткою, потрібно перед початком роботи цю картку притулити до банкомату (або вставити в нього), а чужу картку в кінці операції для оплати банкомат просто не прийме. Якщо ж шахрай взагалі не використовував картку для створення платежу, то платіж можна здійснити тільки за допомогою готівки.

Цікаво: Робота ПриватБанку під час воєнного стану. Що змінилось?

Раніше могли траплятись різні прикрі ситуації, але не у всіх банках і не часто. Зараз усі турбуються про безпеку, тому не варто переживати.

Отож, не потрібно себе накручувати тим, що може статись при використанні безконтактних карток. Насправді це чудовий спосіб заощадити час. Не потрібно постійно носити із собою гаманець, шукати картку, згадувати пін-код. Можна просто дістати телефон і заплатити за будь-що.

Цікаво: Розповідаємо, як отримати SWIFT переказ в ПриватБанк.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version