Home Новини сучасних технологій Обираємо флешку правильно. Декілька порад новачкам

Обираємо флешку правильно. Декілька порад новачкам

0

Функції флешки досить обмежені, тому і здається що вибрати її легко, варто лише глянути на обсяг пам’яті та й все. Дехто навпаки дивиться щоб ззовні була приваблива. Насправді це не єдині критерії вибору. Є багато нюансів, про які ніхто не знає. Саме сьогодні ми про все і розповімо, щоб кожен міг зробити правильний вибір.

Для початку поговоримо про обсяг пам'яті та виробників флешок. Ці два критерії дещо пов'язані між собою. Щоб визначитись скільки ж Гб вам потрібно, подумайте для чого саме вам потрібна флешка і чи важливий для вас виробник. Справа в тому, що для збереження лише документів вистачить і самого малого об'єму пам'яті - 4-8 Гб, але от відомого хорошого виробника серед таких флешок ви не знайдете. Бренди, які користуються популярністю виготовляють флешки від 16 Гб. Тому в даному випадку краще визначитись, що важливіше - малий об'єм чи відомий виробник.

Цікаво: Відомо, як і де підчепити шкідливе програмне забезпечення

Якщо вам потрібно зберігати фото, відео чи інші більші файли, то задумайтесь над покупкою флешок на 64-128 Гб. Так ви зможете завантажити велику кількість інформації.

Якщо ж вам потрібна флешка на більше ніж 128 Гб, то краще вже купити зовнішній жорсткий диск. Він швидший та кращий, а коштує не набагато більше.
Щодо виробників, то найкраще дивитись на такі: Samsung, Transcend, Smartbuy, Mirex, Kingston, Sandisk, Netac тощо. Придбавши флешку не дуже якісного виробника будьте готові до певних проблем. Можуть бути неякісні деталі всередині, а сам пристрій не дуже надійним.

Наступний критерій, який варто врахувати - матеріал виготовлення та конструкція. Найміцнішими та найбільш стійкими до падінь будуть флешки зверху із металу або ж резини. Також є такі, що не пропускають вологу, їх теж можна розглядати в якості покупки.

Інші матеріали будуть можливо гарніші та стильніші, але точно не надійніші. Тому в даному варіанті обирайте той, який для вас важливіший - надійність чи краса. Щодо конструкцій, то багато хто купує флешку з ковпачком. Це не найкращий варіант бо є шанс ту кришичку загубити, а із-за цього може зламатись і сама флешка. В неї зможуть забитись пил і бруд, а це вже точно зашкодить роботі. Найкраще брати флешки, які висуваються. Там менший шанс щось з ними зробити та загубити якусь важливу деталь.

Варто знати: Відомо, чим можна замінити флешку для передачі та зберігання файлів

Ще один важливий аспект - швидкість роботи. Щоб флешка завантажувала та показувала файли швидко, потрібно щоб USB був 3.1 чи 3.2, але лише в тому випадку, якщо пристрій (ПК наприклад) теж його підтримує. Якщо ж ні, то USB 3.0 також підійде, але робити буде дещо повільніше.

Ну і останнє - захист даних. Цей параметр не є дуже значний для звичайного користувача. От для серйозних завдань так, адже є флешки із шифруванням даних, або ж з відбитками пальців. Вони коштують дорого та і немає сенсу їх купувати для збереження звичайних документів чи фото.

Тепер кожен зможе обрати флешку правильно. Для цього не потрібно прикладати багато зусиль, просто оцінити для якої роботи та об'єму інформації вона вам потрібна, а тоді вже дивитись на бренд та зовнішній вигляд.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version