Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як отримати кредит за зниженою ставкою

Українцям розповіли, як отримати кредит за зниженою ставкою

0

Останнім часом дуже актуальною стала тема кредитів, так як щораз більше людей оформляють такий тип позики. Сьогодні ми хочемо поговорити про одну із тем в плані кредиту, а саме ставку за кредит, але не просто ставку, розберемось в питанні отримання зниженої ставки за кредит.

Цікаво: Переваги користування кредитними картками в 2022 році.

Потребуючи грошей, люди звертаються в банк для оформлення кредиту. Звісно, кошти банк надає під певні відсотки. В рекламах по телебаченню чи в листівках від банку, часто розміщуються пропозиції кредиту із досить низькими процентними ставками. Правда ще частіше оформлюючи кредит, вірніше подаючи заявку на отримання кредиту, клієнт стикається із більшою відсотковою ставкою, ніж та, на яку розраховував.

Отож, щоб не втрачати клієнтів, банк може запропонувати клієнту оплатити якусь певну суму комісії, після чого процентна ставка може бути зменшена, або ж зафіксована за кредитом. Такий тип послуги може отримувати різну назву, наприклад, мінімальна ставка чи гарантована, обери свою ставку, тощо. Тобто, банк пропонує своєму клієнту знизити ставку за кредитом за певну оплату. Кому вигідна така ситуація? Банку чи клієнту? Давайте розбиратись.

Послуга щодо зниження ставки має певні умови, зокрема вона стосуватиметься лише кредитів, які надаються на термін, більше, ніж один рік; оплата буде розрахована відсотком від суми кредиту, при цьому розмір щомісячних платежів не змінюється (тут по завершенню виплати кредитних коштів, вам відшкодовується різниця), ну і звісно, тут можуть бути прописані певні додаткові умови.

І тут виникає головне питання, а для чого банку іти на такі умови? Зменшувати ставку та ще й виплачувати клієнту певну суму по завершенню виплати кредиту? Назвемо кілька причин.

Цікаво: Оголошено нові правила користування кредитними картками від ПриватБанку.

Перша причина – залучення клієнтів. Тобто, обслуговуючись у одному банку, умови для отримання кредитних коштів можуть бути вигідніші у іншому банку. Застосування «мінімальної ставки» дає можливість банку втримати клієнта, при цьому він нічого не втрачає.

Друга причина – сума кредиту. В деяких ситуаціях банк пропонує оплатити комісію клієнту, правда клієнт не завжди має змогу це зробити. Але для банку це не є проблемою, так як він цю суму комісії додасть до суми кредиту, таким чином збільшуючи суму, на яку нараховуватимуться відсотки. Не усі клієнти враховують невигідність такої ситуації для себе.

Третя причина – комісія. В даному випадку мова йде про можливість частини клієнтів оплатити комісію за зниження ставки одразу, тобто це додаткові кошти банку.

Цікаво: Кредитні канікули у ПриватБанку та інших банках України. Що потрібно знати?

Четверта причина – додаткові послуги чи зобов’язання. Якщо ви погоджуєтесь на послугу зменшення відсоткової ставки за кредитом, то як ми писали раніше, вам можуть бути поставлені додаткові умови. Наприклад, ви повинні будете користуватись дебетовою карткою банку, в якому оформили кредит, здійснюючи розрахунки на 3 тис грн. в місяць.

П'ята причина – подвійна оплата. У випадку недотримання умов по кредиту, клієнт виплачує кредит по початковій повній ставці, а сума коштів (комісія), яка була оплачена за зниженням ставки не повертається, тобто залишається в банку.

Отже, отримання кредиту справа легка та швидка, але перед тим як іти в банк варто однозначно дізнатись про всі умови кредиту, прорахувати, які умови будуть вигідні саме для вас, оцінити свої можливості. Оскільки в банку вам запропонують різні умови, які ніби то максимально вигідні для вас, але ж банк не буде працювати собі в збиток, майте це на увазі. Ну і звісно, брати кредити потрібно лише на справді потрібні речі.

Цікаво: Відомо, чому Приватбанк може не зараховути погашений кредит.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version