Home Новини сучасних технологій Відомо, як збільшити пам’ять на комп’ютері

Відомо, як збільшити пам’ять на комп’ютері

0

Зазвичай пам’яті на комп’ютері багато, але з часом звісно її стає менше, а згодом і взагалі закінчується. Люди звикли багато інформації тримати саме на ПК. Інколи там взагалі зберігаються цілі колекції відео та фото, а також фільми та ігри. Мала кількість вільного місця не лише приносить дискомфорт користувачу, але і шкодить роботі самого комп’ютера, він стає повільніший та не так швидко обробляє свої задачі. Що ж робити, щоб збільшити обсяг вільного місця? Нижче можна ознайомитись із складними та простими варіантами, які точно допоможуть.

Найпростіший спосіб - хмарне сховище. Ним вже користується велика кількість людей. Вибір хмарних сховищ теж великий - є платні та безкоштовні. Це місце, де можна зберегти будь-який потрібний файл і він буде в віддаленому доступі. Тобто, все що потрібно збережене, але на ПК місця не займає. Для доступу до сховища потрібно мати лише інтернет.

Цікаво: Відомо, коли треба додавати оперативну пам’ять в ПК

Наступний варіант, який підійде усім користувачам - стиснення диска. Windows передбачає таку можливість, за допомогою стиснення файлів, які вже існують на комп'ютері, можна отримати вільне місце. Звісно, не багато його стане і цю дію не можна буде виконувати безкінечно, але інколи допомагає. Єдиний мінус цього способу - повільна робота ПК. На жаль, стиснення не дуже позитивно впливає на роботу пристрою і зменшує швидкість виконання задач.

Ще один варіант - купити додатковий жорсткий диск. Цей спосіб підійде для власників звичайного комп'ютера, з ноутбуками все складніше. Встановлення не займе багато часу та не потрібно мати якісь особливі навики. Якщо ж ви не можете встановити другий жорсткий диск, то можна його під'єднати через кабель USB, це буде те ж саме по функціям. До речі, зберігати інформацію на постійній основі на звичайній флешці не потрібно, ви її загубите або зіпсуєте і все, дані відновити буде не можливо.

Наступний спосіб підходить також усім людям, але краще його використовувати при великій кількості збереженої інформації. Це DAS технологія. Що вона собою являє? На вигляд це як коробка з отворами під накопичувачі (їх туди потрібно підключати). До ноутбука чи ПК вона під'єднується за допомогою стандартного USB кабеля. Якщо у вас мало інформації для зберігання, то цей варіант вам просто не потрібен, якщо ж обсяги величезні, то варто задуматись над покупкою даного пристрою. Ще один плюс в тому, що якщо з одного накопичувача інформація чомусь пропала (наприклад він зламався), то всі дані автоматично будуть збережені на іншому.

Варто знати: Відомо, як дізнатися, чим “забита” пам’ять комп’ютера

Ну і останній варіант більше підходить для користувачів із досвідом. NAS технологія не підключається до самого ПК, вона працює через локальну мережу. Тобто доступ можна отримати не важливо з якого місця чи країни. Вона підходить для збереження величезного обсягу даних (наприклад відео, фільми). NAS можна підключити до будь-якого пристрою та навіть до телевізора, якщо ви хочете переглянути фільм наприклад.

Насправді, способів ще є дуже і дуже багато, але вони не підійдуть для звичайних користувачі, це вже більш продвинуті та професійні варіанти. Людям ще варто час від часу переглядати що вони тримають на своїх ПК, бо часто трапляється, що пам'ять займають файли, які вже давно не потрібні і ними ніхто не скористається. Видаляйте програми, ігри, документи та фото, якщо бачите, що ви до них не звертаєтесь вже тривалий час.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version