Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, як переглядати файли в Windows, не відкриваючи їх

Розповідаємо, як переглядати файли в Windows, не відкриваючи їх

0

За допомогою відповідних інструментів ви можете заощадити час і попередньо переглядати різноманітні файли в Windows 10 або Windows 11, не відкриваючи їхні програми.

Ваш ПК з Windows може бути домом для документів Microsoft Word, електронних таблиць Excel, PDF-файлів, фотографій, зображень, відео, музики, аудіофайлів тощо. Чи не було б чудово, якби ви могли швидко та легко переглядати кожен із цих файлів, не відкриваючи їх через пов’язані з ними програми? Що ж, ви можете виконати цей подвиг за допомогою програми перегляду файлів.

Програма перегляду файлів може допомогти вам переглядати невідомі файли. У деяких випадках ви можете не знати, яку програму використовувати для перегляду такого файлу. В інших випадках у вас може навіть не бути необхідної програми для відкриття файлу.

Провідник файлів у Windows 10 і 11 має власну панель попереднього перегляду, яка може відображати певні типи файлів. Однак ви також можете заручитися допомогою кількох сторонніх програм, включаючи QuickLook, WinQuickLook, Cool File Viewer, File Viewer Plus та All Video Player HD.

Цікаво: Як захистити Windows від програм-вимагачів.

Панель попереднього перегляду Провідника файлів

Спочатку перевіримо панель попереднього перегляду в Провіднику файлів. Відкрийте Провідник файлів у Windows 10, перейдіть на вкладку Перегляд і виберіть Панель попереднього перегляду. Клацніть файл, який потрібно переглянути, наприклад, документ Word, аркуш Excel, презентацію PowerPoint, PDF або зображення. Файл з’явиться на панелі попереднього перегляду. Збільшуйте або зменшуйте розмір або ширину файлу, перетягуючи роздільну смугу вліво або вправо.

У Windows 11 відкрийте Провідник файлів, натисніть меню Перегляд, перейдіть до Показати та виберіть Панель попереднього перегляду. Клацніть файл, який ви хочете переглянути, щоб побачити його на панелі.

QuickLook

QuickLook пропонує крутий і зручний спосіб відображення файлів. Встановіть цю безкоштовну програму, і вона інтегрується в Провідник файлів. Тепер немає необхідності вручну відкривати будь-які типи вікон або панелей попереднього перегляду. У Провіднику файлів просто виберіть файл, який потрібно переглянути, і натисніть пробіл. З’явиться вікно QuickLook, щоб відобразити файл у спеціальному вікні.

За допомогою QuickLook ви можете переглядати різноманітні типи файлів, включаючи документи Word, електронні таблиці Excel, презентації PowerPoint, PDF-файли, файли HTML та ZIP-файли. Ви навіть можете відтворювати багато аудіо та відео файлів. Щоб використовувати програму з файлами Microsoft Office, вам потрібно встановити безкоштовний плагін, який можна знайти на сторінці Доступні плагіни розробника .

Ви також можете легко переміщатися між багатосторінковими документами та переглядати аудіо та відео. Як і в Провіднику файлів, просто змініть розмір вікна, щоб збільшити або зменшити розмір переглянутого файлу. І ви можете відкрити файл через його рідну програму, просто натиснувши кнопку Відкрити.

Цікаво: Як запустити програми Android у Windows 11.

WinQuickLook

WinQuickLook за $1,99 працює аналогічно QuickLook. Після встановлення програми вона підключається до File Explorer. Виберіть файл, який потрібно переглянути, у Провіднику файлів, натисніть пробіл, і файл з’явиться у власному вікні. Звідти натисніть кнопку «Відкрити за допомогою», якщо ви хочете відкрити файл у його рідній програмі. WinQuickLook підтримує різноманітні типи файлів, включаючи файли Microsoft Office, PDF-файли, HTML-файли та багато аудіо- та відеоформатів.

Cool File Viewer 

За допомогою безкоштовної версії Cool File Viewer ви можете переглядати обмежену кількість типів файлів і відтворювати певні аудіо- та відеофайли. Однак справжня сила цієї програми полягає в покупці в додатку платної версії Pro за 20 доларів США.

Повна програма Cool File Viewer Pro дає вам можливість переглядати PDF-файли, усі типи зображень, а також різноманітні відео та аудіофайли. Ви можете переглядати та розпаковувати стислі файли у форматах ZIP та RAR. Крім того, ви можете переглядати та редагувати документи Microsoft Office.

Cool File Viewer не інтегрується безпосередньо в File Explorer, але працює як невелике самостійне вікно. Ви можете розташувати вікно поруч із File Explorer, а потім перетягнути кожен файл, який ви хочете побачити, у Cool File Viewer.

Як інший варіант, натисніть кнопку Вибрати в Cool File Viewer і виберіть файл для перегляду. Ви також можете переглянути файли через File Explorer, вибравши Відкрити за допомогою > Cool File Viewer .

Цікаво: Як змінити роздільну здатність і масштаб екрана в Windows 10.

File Viewer Plus

Безкоштовна версія File Viewer Plus відображатиме файли з Microsoft Word і Excel, а також PDF-файли, файли зображень і файли HTML. Ви також можете відтворювати різноманітні типи аудіо та відео. Щоб переглянути додаткові файли, наприклад презентації PowerPoint, вам доведеться викласти 29,99 доларів США, щоб перейти до платної версії.

Як і Cool File Viewer, File Viewer Plus працює як окреме вікно, яке за бажанням можна розмістити поруч із File Explorer. Перетягніть кожен файл, який ви хочете переглянути, у верхній частині вікна або захопіть файл, перейшовши до та вибравши його в програмі. Ви також можете переглядати файли безпосередньо в Провіднику файлів, скориставшись командою «Відкрити за допомогою» та вибравши File Viewer Plus.

Вікно File Viewer Plus містить багато функцій. Відкрийте документ Word або електронну таблицю Excel, і з’являться панелі інструментів і команди для Word або Excel. Потім ви можете змінити форматування та інші атрибути, щоб переглядати файл різними способами.

У платній версії ви можете зберегти будь-які зміни форматування, а потім зберегти, конвертувати або роздрукувати файл. Відкрийте файл зображення, і ви зможете налаштувати яскравість, контраст, різкість, розмір, поворот та інші ефекти.

За замовчуванням File Viewer Plus відображає інформаційну панель поруч з відображеним файлом з його метаданими та іншими деталями. Однак ви можете вимкнути цю панель і панелі інструментів, щоб переглянути файл на весь екран.

Цікаво: Чим загрожує установка неліцензійної версії Windows.

Усі HD відеоплеєри

Шукаєте програму, яка може відтворювати відео та аудіофайли? Не дивіться далі, ніж All Video Player HD . За допомогою цієї утиліти ви можете налаштувати різноманітні формати, включаючи MP4, AVI, WMV, MOV, MP3, M4A та M4B.

Програма універсальна, оскільки ви можете отримувати доступ до відео та аудіофайлів і відтворювати їх різними способами. Перетягніть файл із File Explorer у вікно All Video Player HD, і він негайно почне відтворюватися, або просто відкрийте файл із самої програми. Ви можете додати цілу папку відео- або аудіофайлів, і All Video Player HD поставить їх у чергу для відтворення один за одним. Ви можете легко переглянути список історії минулих аудіо- та відеофайлів, які ви відтворювали, і відтворити будь-який з них.

Усі відеоплеєри HD можуть навіть відтворювати відео з файлів ISO та певних DVD, завантажуючи файли .vob з папки VIDEO_TS диска. Додаток також відтворюватиме відео та аудіо безпосередньо з Інтернету через URL-адресу. Ви можете переглянути метадані будь-якого файлу, наприклад розмір і частоту кадрів. Основна версія безкоштовна, але обтяжує вас рекламою.

Цікаво: Переваги та недоліки Windows 11 та чому не всі хочуть на нього переходити.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version