Home Новини сучасних технологій Чому прозорі чохли для телефонів жовтіють?

Чому прозорі чохли для телефонів жовтіють?

0

Прозорі чохли — чудовий спосіб додати додатковий захист вашому iPhone або телефону Android, не приховуючи його колір і дизайн. Однак одна проблема з деякими чіткими справами полягає в тому, що вони з часом набувають жовтого відтінку. Чому так?

Він жовтий з смаого початку

Прозорі чохли для телефонів насправді не жовтіють з часом, вони стають жовтішими . Усі прозорі футляри мають природний жовтий відтінок. Виробники чохлів зазвичай додають невелику кількість синього барвника, щоб компенсувати жовтий, роблячи його більш кристально чистим.

Велику роль у цьому відіграють і матеріали. Не всі чіткі випадки з часом стають жовтими. Жорсткі, негнучкі прозорі футляри не так сильно страждають від цього. Найбільш жовтими є дешеві, м’які, гнучкі силіконові чохли .

Цей природний процес старіння називається «деградацією матеріалу». Є кілька різних екологічних факторів, які сприяють цьому.

Цікаво: Відомо, як правильно вибирати захисний чохол для смартфона.

Сонце і шкіра

Є два основних порушників, які прискорюють процес старіння прозорих матеріалів чохла для телефону. По-перше, ультрафіолетове світло, яке ви найчастіше зустрічаєте від сонця.

Ультрафіолет - це різновид випромінювання. З часом він руйнує різні хімічні зв’язки, які скріплюють довгі ланцюги полімерних молекул, з яких складається корпус. Це створює багато коротших ланцюжків, що підкреслює природний жовтий колір.

Тепло також прискорює цей процес. Тепло від сонця і, швидше за все, тепло від ваших рук. Якщо говорити про руки, то ваша шкіра – другий кривдник. Точніше, натуральні масла на вашій шкірі.

Усі натуральні олії, піт і жир, які є у кожного на руках, можуть накопичуватися з часом. Ніщо не є справді ідеально чітким, тому все це додає природного жовтизни. Через це навіть нечіткі футляри можуть трохи змінити колір.

Цікаво: Відомо, чому необхідно періодично знімати захисний чохол із смартфона.

Як очистити прозорий футляр, який став жовтим

Залежно від того, скільки років футляру, ви можете повернути йому колишню «чисту» славу. Ви можете очистити від олії, поту та жиру з рук усі накопичення, але ви не можете скасувати шкоду ультрафіолету.

Ви можете спробувати три засоби для чищення: мило для посуду, харчову соду та спирт.

Для мила для посуду просто зробіть трохи теплої мильної води і ретельно потріть корпус зубною щіткою.

Для методу харчової соди посипте порошком по всьому корпусу, особливо будь-які особливо жовті плями. Змочіть зубну щітку і використовуйте її, щоб почистити корпус і зробити гарну піну. Не намокайте футляр занадто сильно.

Що стосується спирту, не наносьте спирт безпосередньо на футляр. Замість цього візьміть вологу паперову серветку або тканину для чищення та протріть ним корпус. Протирання спиртом також може пошкодити силікон, тому не перестарайтеся.

Зрештою, ви ведете битву, яку не можете виграти. Ви можете запобігти пожовтіння за допомогою періодичного очищення, але природний процес старіння не можна повністю зупинити. Якщо ви хочете повністю уникнути проблеми, вам, можливо, доведеться розглянути можливість відмовитися від кейсів .

Або ви можете просто купити новий чохол для телефону. Якщо ви вже використовуєте кілька футлярів , їх буде легко замінити. Подивіться на найкращі чохли для iPhone , телефонів Samsung і телефонів Google Pixel.

Цікаво: Чи потрібно використовувати захисний чохол для iPhone?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version