Home Новини сучасних технологій Чому українські мобільні оператори використовують багато стільникових веж замість одної високої

Чому українські мобільні оператори використовують багато стільникових веж замість одної високої

0

Останнім часом можна зустріти все більше гнівних відгуків в мережі про негативне випромінювання стільниковими вежами, які українські оператори розміщують практично на кожній більш-менш високій споруді. В більшості випадків, все зводиться до того, що оператори та причетні до цього люди, хочуть нашкодити нашому з вами здоров’ю. Як ви вже зрозуміли, мова йде про тих людей, які близько до серця сприймають ймовірні теорії змов, особливо тоді, коли це стосується 5G.

В якості аргументу такі “противники технологій” вимагають від операторів зменшення кількості стільникових веж на км квадратний, або ж встановити 1 високу вежу, по принципу з телевежами. Так ось, сьогодні розповімо, чому українські мобільні оператори використовують багато стільникових веж замість одної високої? І чому використання такої вежі нічим хорошим не закінчиться.

Так ось, аргументи в сторону одної телевежі, яка покриває великі міста і навіть передмістя нам не підходить і причина тут цілком очевидна. Телевежі тільки передають сигнал і не "ловлять" його назад. По тій причині, одна така телевежа може спокійно задовольнити потреби декількох мільйонів користувачів, а от стільникові вежі влаштовані по іншому принципу.

Якби оператори використовували тільки одну вежу для покриття одного населеного пункту (великого), то ми б повернули в доісторичні часи і користувалися інтернетом з такою мізерною швидкістю, що можна було б стверджувати, що його взагалі нема. Те саме стосується й телефонних розмов.

Так ось, щоб ми могли користуватися "якісним та швидким" інтернетом, потрібна значна смуга частот. При використанні одної стільникової вежі, одна смуга частот просто не змогла б якісно обслуговувати велику кількість активних абонентів.

Відповідно до цього, оператори встановлюють велику кількість станцій на невеликих висотах, які обслуговують певну площу та кількість абонентів. У випадку, якщо станція не справляється з навантаженням, її підсилюють новими сотами або ж додають нові станції.

Виходячи з цього, чим більше таких станцій ви бачите, тим якісніший зв’язок ви отримуєте.

Також нещодавно було названо причину, через яку українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version