Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Чому українці заклеюють CVV / CVV-2 код на банківській карті і чи...

Чому українці заклеюють CVV / CVV-2 код на банківській карті і чи є в цьому сенс?

0

Не так давно ми розглядали один із варіантів захисту своїх коштів від шахраїв методом стирання коду CVV / CVV-2. І як на нас, такий метод принесе вам більше шкоди, ніж користі. Детальніше читайте тут. Сьогодні ми розглянемо схожий варіант, який пропонує певна група користувачів банківськими картками, а саме не стирання, а заклеювання секретного коду на зворотній стороні картки.

Такий спосіб має на меті захистити ваші дані від сторонніх осіб, коли ваша картка потрапляє їм в руки. І одразу ж мусимо сказати, що на будь-яких ресурсах, в тому числі і розміщеній інформації на банківських сайтах, ви однозначно знайдете попередження про те, що передавати вашу банківську картку стороннім особам заборонено. Ви не повинні втрачати її з свого поля зору ні в якому разі.

Тепер щодо ефективності даного методу. В принципі, такий метод захисту має право існувати, адже заклеєний код не затертий, і цілісніть картки він не псує. Якщо все-таки ваша картка потрапила в руки недобросовісним продавцям чи іншим працівникам в даній сфері і вони встигли записати усі ваші дані — ім’я, прізвище, номер картки, строк її дії та тризначний код CVV / CVV-2 на зворотній стороні, то втратити певну суму грошей ви все-таки можете. Отримавши всі ці дані, зловмисник може здійснити певні покупки в мережі чи замовити їжу, тощо, так як не всі операції вимагають підтвердження через SMS, тим більше на незначні суми. А списання ваших коштів ви можете зразу й не помітити. Також рекомендується встановлювати ліміт на розрахунок в мережі, що допоможе зберегти викрадення значних сум, або ж створити для розрахунку в мережі спеціальну віртуальну картку.

Загалом, порівняно із методом стирання коду, метод із заклеюванням шкоди вам точно не принесе. Якщо ви надто сильно переживаєте за свої дані, то такий метод допоможе почуватись вам впевненіше.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version