Реклама

Chrome vs Safari: хто швидший

Останні Новини

Компанія Google повідомила у своєму блозі, що їхній браузер Chrome М99 набрав 300 балів у тесті Speedometer для комп’ютерів iMac. Цей тест вимірювання швидкості роботи браузера був розроблений командою Apple Webkit. Зазначимо, що це є максимальна кількість балів яку коли-небудь отримував браузер в цьому тесті. Але з моменту появи процесора Apple M1 збільшення швидкості браузера від Google є ще більш вражаючим. Повідомляється про майже двозначне зростання цього показника і на пристроях Android.

Цікаво: Наступне оновлення конфіденційності Chrome може зламати деякі веб-сайти

Так як це виглядає у порівнянні із Safari. Google повідомляє, що браузер Chrome на 7% швидший, ніж нинішній аналог від Apple Safari. Якщо додати графічну оптимізацію, браузер покращить значення ще на 15%. Але коли Apple випустила М1 процесор, Google не мав таких успішних показників свого браузера. Спочатку їм довелося адаптувати власне програмне забезпечення до нової системи. А за останні 17 місяців вдалося прискорити Chrom на 43 % і тепер він перевершує рідний для Apple браузер Safari. На пристроях Android Chrome завантажує сторінки на 15% швидше.

Також було скорочено час старту. Виробники Chromium розробили ліофілізовані вкладки, що являє собою швидке сховищe вкладок, які завантажуються в першу чергу, що пришвидшило цей процес на 13%. Потім в фоновому режимі система показує правильну вкладку. Функція з назвою «ізольовані поділи» попередньо завантажує частини бібліотеки лише тоді, коли вони необхідні, що теж пришвидшує запуск.

Цікаво: Як очистити кеш у браузері Safari

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы приложения, которые могут навредить каждом Android – смартфону

Стаття доступна українською...После покупки нового Android - смартфона, каждый спрашивает себя, какие приложения лучше загружать на него, какие действительно...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -