Home Новини сучасних технологій Чи можна змусити мобільного оператора демонтувати стільникову станцію?

Чи можна змусити мобільного оператора демонтувати стільникову станцію?

0

Останнім часом тема шкідливого впливу стільникових станцій на здоров’я людини вийшла на новий рівень і дійшло навіть до того, що “небайдужі” громадяни починають нищити майно стільникових операторів. Говорити про те, що це псування чужого майна і вандалізм ми не будемо, оскільки всі й так повинні це розуміти. Зараз же поговоримо про те, чи можна змусити стільникового оператора демонтувати стільникову станцію або вежу.

Найчастіше такі запитання дають люди, на житлових будинках яких, розміщують стільникові станції. Причина таких запитань така сама - пагубний влив станцій на жителів будинку. Хоча науково не було підтверджено ні одного факту такого впливу на людей (ні в одній країні), але люди більше довіряють жовтій пресі та постам в соціальних мережах, ніж офіційним установам. Так ось, чи можна змусити оператора демонтувати таку станцію?

Якщо станція дійсно розміщена на даху житлового будинку, то так, ви зможете їх змусити. Для цього просто збираються підписи всіх жителів будинку і відправляються безпосередньо до оператора. В будь-якому випадку, вони зобов’язані демонтувати цю станцію. Причина очевидна, вони орендують місце у вашому будинку, тому й не мають права власності на цій території. Фактично, ви просто розриваєте з ними договір.

Тепер стосовно правильності такого поступку і, відповідно, ефективності. Навіть якщо ви позбудетесь стільникової станції, ефекту від цього буде мало. Причина тут досить проста - оператор заключить договір з жителями сусіднього будинку і на це ви вже ніяк не зможете вплинути. Також можливий варіант, що оператор розмістить свою станцію на державній території, а це значить, що ви не отримаєте від цього ніякої вигоди і тим більше не зможете позбутися цієї станції.

На нашу думку, якщо стільникова станція розміщена саме на вашому будинку, то крім фінансової вигоди, ви отримуєте ще й якісний зв'язок та покриття, що в сьогоднішній час неймовірно добре і відмовлятися від цього через жовту пресу не варто.

Також нещодавно стало відомо, чому українські мобільні оператори використовують багато стільникових веж замість одної високої.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version