Home Новини сучасних технологій Названо популярні смартфони Apple і Samsung, які не рекомендується купляти вживаними

Названо популярні смартфони Apple і Samsung, які не рекомендується купляти вживаними

0

Досить часто, для покупки жаданого смартфона, Apple iPhone або Samsung Galaxy, приходиться тривалий час відкладати кошти, оскільки флагмани цих компаній не можна назвати дешевими. У випадку, якщо ви хочете придбати смартфон дешевше ніж в магазинах, вам підійде варіант із покупкою вживаного смартфона, який може бути дешевшим на декілька тис грн. Всі знають, що ризики покупки вживаних смартфонів досить великі, але бажання заволодіти бажаним смартфоном часто стає вищим за ризики. Так ось, якщо ви запланували придбати смартфон з рук, то зараз буде названо популярні смартфони Apple і Samsung, які не рекомендується купляти вживаними.

Для початку вияснимо, чому вживані смартфони стали знову популярними і чи взагалі варто такі купляти. Не важко здогадатися, що останній рік видався не легким із карантинними заходами, відсутністю роботи і тому подібним, а значить українці почали відмовлятися від покупки нових смартфонів і перейшли на вживані, оскільки економія в таких випадках може бути суттєва.

Найпершою проблемою вживаних смартфонів є те, що термін життя їхніх акумуляторів вже істотно зменшився. Також існує ризик, що вам можуть продати смартфон із заводським браком, або ж навіть якісну підробку. В найгіршому випадку, з вас просто візьмуть кошти і смартфон ви не отримаєте. Детальніше про те, чому варто купляти новий iPhone читайте в нашому матеріалі. Також можете ознайомитися із матеріалом, де розповідається, як не натрапити на смартфон підробку.

Найпершою причиною, щоб відмовитися від покупки вживаних смартфонів є те, що вони стають неефективними і частково небезпечними після того, як закінчується їхня підтримка з сторони виробника, тобто тоді, коли перестають отримувати оновлення. Так ось, якщо ви все-таки вирішили купляти вживаний смартфон, то краще уникайте тих, які будуть представлені нижче, оскільки термін їхньої підтримки обмежений і завершиться в найближчий час.

Для початку розглянемо смартфони компанії Apple. Популярний в народі iPhone X перестане бути актуальним вже через 13-15 місяців, оскільки оновлень iOS він більше не буде отримувати, а значить і виправлень безпеки також (в екстреному випадку деяке оновлення ще зможе отримати) відповідно купляти його зараз нема сенсу. Краще дивіться в сторону iPhone 11, який буде актуальним понад 2 роки.

Те саме стосується й iPhone 8, який також втратить актуальність приблизно через рік ( +- декілька місяців). iPhone 6s також рекомендується уникати, тому що йому залишилося "жити" менше року.

Стосовно компанії Samsung, то їхні смартфони рекомендується купляти тільки нові, оскільки підтримка з сторони компанії триває близько 3-х років. Якщо ж ви все рівно вирішили придбати їхній вживаний смартфон, то уникайте Galaxy S8 (менше року залишилося), Galaxy S9 (менше року), Galaxy S10 (приблизно півтора року) та Galaxy S10e (приблизно півтора року).

В даному випадку, краще купити середньобюджетний смартфон, але новий, ніж вживаний і дорогий. Задоволення ви отримаєте більше від нового смартфона.

Також нещодавно було названо причини шаленої популярності смартфона Apple iPhone 11.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version