Home Новини сучасних технологій Чи справді необхідно видаляти додаток Приват24 із свого смартфона?

Чи справді необхідно видаляти додаток Приват24 із свого смартфона?

0

Серед українців досить популярні теми, які стосуються теорій змов, а особливо тих, де країна, банк або інші державні структури “стежать за користувачами”. Сьогодні ж поговоримо про популярний банк в Україні та його фірмовий банківський додаток Приват24 (Privat24), а саме про те, чи справді необхідно видаляти додаток Приват24 із свого смартфона? Зараз буде названо основні причини, чому українці радять один одному видалити його (та й інші банківські додатки) із всіх смартфонів і не використовувати в майбутньому.

Напевно найпопулярнішою причиною є стеження ПриватБанку за своїми користувачами за допомогою Приват24. Ще більше цю теорію змов підігріває те, що ПриватБанк останні декілька років державний банк. Якщо оцінити цю теорію логічно і без видуманих аргументів, то в ПриватБанк, як і в інших установах, про кожного українця й так знають багато чого. Зараз, щоб дізнатися щось, нема потреби в стеженні, оскільки більшість користувачів самі поширюють інформацію про себе в інтернеті. Крім цього, такому банку стежити за своїми користувачами нема сенсу, оскільки це не професійно і у випадку, якби їх підловили на такому, були б неймовірні скандали, суди і фінансові втрати. Такі проблеми нікому непотрібні.

Наступна причина схожа, але стосується стеження конкретно за фінансами та фінансовими операціями кожно користувача банку. Скажемо відверто, банк і так знає про всі ваші фінансові операції (що цілком логічно). Крім цього, зараз Міністерство Фінансів також знає про більшість фінансових операцій громадян України, оскільки всі сумнівні операції підпадають під фінмоніторинг і у випадку запитань стосовно легальності переказів, отримання доходу і тому подібного, банк буде блокувати ваш рахунок до вияснення ситуації і підтвердження ваших доходів.

Ще одна причина, яка більше поширюється серед користувачів банку, для яких користування банківською карткою вже великий рівень діджиталізації - крадіжка грошей. Аргументи тут зазвичай сумнівні, оскільки сам по собі додаток Приват24 не зберігає ваших коштів, а служить тільки доступом до вашого рахунку. Таким чином, щоб викрасти гроші з вашого рахунку, зловмиснику прийдеться заволодіти вашим смартфоном, знати дані для входу в Приват24 і зробити переказ коштів на інші рахунку. Такий випадок може зустрітися, але шанси надзвичайно малі.

Ще одною причиною стає те, що додаток Приват24 виснажує акумулятор смартфона, та ще й вповільнює його роботу. В даному випадку варто зауважити, що будь-який додаток, який завантажено на смартфон, буде виснажувати його та в певній мірі вповільнювати. Те саме стосується й Приват24. Сам по собі додаток оптимізовано для більшості смартфонів, тому явних змін в роботі смартфона не спостерігається. Стосовно виснаження акумулятора, то Приват24 виснажує акумулятор навіть менше, ніж популярні в Україні месенджери.

Ще одною причиною стає те, що після реєстрації свого номера в Приват24, починаються з’являтися спам-дзвінки від різноманітних рекламних агенств, шахраїв і тому подібне. Скажемо так, на даний момент не було ні одного зафіксованого факту продажу бази номерів ПриватБанк стороннім компаніям. Крім цього, варто не забувати, що під час відкриття рахунку в ПриватБанк, ви надаєте їм не тільки свій номер телефону, а ще й багато іншої інформації. Тому сумнівно, що саме після реєстрації в Приват24, вони починають продавати ваш номер стороннім компаніям.

Велика кількість дозволів також є одною з важливих причин, для видалення Приват24 із смартфона. Ознайомитися із причинами цього, можете в нашому окремому матеріалі, де було описано для чого ці всі дозволи необхідні, і що буде, якщо їх не надавати.

Як бачите, більшість цих “причин” не носять серйозний характер, оскільки вони не були підтвердженими офіційно і залишаються тільки на рівні здогадок.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version