Home Новини сучасних технологій Чи варто купувати фітнес-браслет,їх можливості та порівняння зі смарт-годинниками

Чи варто купувати фітнес-браслет,їх можливості та порівняння зі смарт-годинниками

0

У Вас ще немає фітнес-браслету? Хочете його придбати? Для чого вони потрібні? Ми допоможемо Вам дати відповіді собі на ці запитання, описавши можливості фітнес-браслетів та те, чим вони відрізняються від смарт-годинників.

Зараз на полицях магазинів таке розмаїття подібних гаджетів, що очі розбігаються. Фітнес-браслети, фітнес-трекери, smart-годинники (на вигляд ті ж самі браслети) – як у всьому цьому розібратися та обрати для себе необхідне?!

Фітнес-браслет – це електронний пристрій, який вимірює такі фізіологічні стани власника, як пульс, тиск та інші показники, допомагає контролювати деякі види активності, наприклад, біг, ходьба, плавання, вимірюючи відстань, швидкість та інше. Деякі з них виконують роль «розумного» пристрою, який може нагадувати час початку активності, час для сну чи прокидання, прийому ліків, можуть рекомендувати змінити навантаження, багато чого ще. Називають ці пристрої по-різному – фітнес-браслети, трекери активності, фітнес-трекери, смарт-браслети, тощо.

Перші моделі гаджетів мали призначення вимірювати пульс, далі були додані крокомір і функція підрахунку калорій. Сучасні фітнес-браслети оснащені великою кількістю датчиків та мають набір функцій, який мало чим відрізняється від смарт-годинників.

Виробництвом цих пристроїв займаються світові бренди – Huawei, Samsung, Xiaomi та інші. Моделей фітнес-браслетів існує величезна кількість, різняться вони дизайном, набором функцій, габаритами, ємністю батареї ну і, звичайно, ціною. Браслети пристроїв виготовляються з гуми, або поліуретану. Багато моделей мають водонепроникну оболонку, щоб з ними можна було плавати та фіксувати дані від цього виду фізичної активності. Важать фітнес-браслети всього 20-40 г та потребують підзарядки батареї, як і звичайні смартфони.

Фітнес-браслети є дешевші, а є дорожчі. Вартість деяких з них уже сягає вартості смартфона. На ціну пристроїв впливає популярність виробника, функціонал, кількість датчиків, якість, дизайн, багато чого ще. Коливається ціна від 10 доларів до 100-200 доларів і вище.

Умови застосування та причини придбання фітнес-браслетів

Чи варто купувати фітнес-браслет,їх можливості та порівняння зі смарт-годинниками
Зображення: Фітнес-браслети Xiaomi Mi Band

Використовують фітнес-браслети для досягнення різних цілей. У кожного вона своя.

1. Кількість людей з надмірною вагою на планеті постійно зростає. Не завжди достатньо лише дієти, аби привести свій організм у норму. Необхідно додати ще й фізичні навантаження. За допомогою фітнес-браслету Ви зможете контролювати кількість спалених калорій, визначити ефективність дієти, обрати оптимальний режим для фізичних вправ, щоб не наносити організму шкоду.

2. Для людей активних, без проблем з зайвою вагою, гаджет також стає помічником у оптимізації навантажень на організм, допомагає обрати найкращий час для відпочинку та фізичних вправ. Заставляє більше рухатися. Фітнес-браслет дає можливість максимально вивчити організм, його зміни від активності.

3. Для людей, які мають проблеми зі здоров’ям, пристрій допомагає моніторити та контролювати свій стан на протязі дня, відмічати будь-які зміни у організмі. Він навіть може спасти життя людині, виявивши її критичний стан та відправивши повідомлення родичу чи лікарю.

4. Ну і нарешті, банальна причина – використовувати як модний гаджет та стильний аксесуар.

У кожного, хто придбав фітнес-браслет, була своя причина для його купівлі, або всі вищеперераховані області використання вплинули на це.

Цікаво: Названо основні відмінності між Xiaomi Mi Band 6 та Xiaomi Mi Band 5.

Що вміють робити фітнес-браслети

Підрахунок кількості кроків та відстані, пройденої за день. За допомогою датчика акселерометра, який автоматично фіксує рух, вони можуть підраховувати подолану відстань під час ходьби чи бігу. Також показують Вам години активності в сутках та час, коли Ви відпочивали. Фітнес-браслети вміють визначати найефективніші проміжки часу для фізичних навантажень.

Підрахунок калорій, як спалених, так і набраних. Виходячи з даних про Вашу активність та за допомогою спеціальної програми, фітнес-браслети розраховують кількість спалених калорій. Деякі моделі дозволяють вести особистий щоденник харчування. Там рахуються отримані Вами калорії за сутки. Додатково можна визначити баланс вуглеводів, жирів та білків в організмі.

«Розумний» будильник та моніторинг сну. Сучасні пристрої вміють визначати не тільки тривалість сну носія гаджету, але і поділяти сон на фази глибокого та поверхневого. На цьому принципі і базується робота «розумного» будильника. Щоб розбудити людину, він обирає для цього не точний час, а приблизний та фазу неглибокого сну. Від свого пристрою Ви можете отримати також рекомендації щодо покращення якості сну.

Моделі фітнес-браслетів з поліпшеним функціоналом мають вбудовані тонометри, пульсометри, термометри та гіроскоп. На основі даних датчиків можна визначати частоту пульсу, контролювати тиск, бачити стрибок температури. Ці показники визначають рівень стресу носія. Також контроль частоти пульсу дозволяє робити саме такі кардіонавантаження, які ефективно спалюють жири, щоб Ваші тренування не проходили марно.

Функція повідомлень. Ці можливості мають більш вдосконалені фітнес-браслети і відповідно дорожчі по ціні. Синхронізовані зі смартфонами, вони можуть отримувати інформацію про смс, вхідні дзвінки на смартфон, повідомлення з месенджерів, чи соціальних мереж. Існує теж обмін інформацією у зворотному порядку – дані про Ваш стан та показники з фітнес-браслету виводяться на екран смартфона. Деякі моделі дозволяють відхилити виклик чи відключити звук на смартфоні.

Ну і, як ми писали вище, деякі пристрої можна налаштовувати таким чином, щоб відправляти повідомлення близьким про нестабільний стан людини, яка має проблеми зі здоров’ям.

Цікаво: Названо 4 найкращі фітнес-браслети за ціною і якістю в 2021 році.

Можливості Смарт-годинників

Зображення: Смарт-годинник з розовим ремінцем.

У чому ж полягає відмінність смарт-годинників від фітнес-браслетів? Вони мають такий величезний набір функцій, що мало чим відрізняються від смартфонів. Для початку, смарт-годинники мають всі можливості фітнес-браслетів. А далі виробники стараються їх зробити настільки багатопрофільними, наскільки це можливо. Годинники від Apple, наприклад, дають можливість читати книги, здійснювати дзвінки, отримувати смс та повідомлення з різних додатків. Багато моделей дозволяють Вам здійснювати безконтактну оплату NFC, тобто прив’язувати банківські картки за допомогою спеціальних програм.

Є моделі з функціями управління музикальним програвачем смартфона, є, які віддалено керують камерою смартфона, показують прогноз погоди, служать Bluetooth-гарнітурою, мають вбудовані GPS-модулі, тощо.

Можна сказати, що смарт-годинники поступово перетворюються на дублікати смартфонів. І власники, які мають обидва пристрої, мусять для себе визначатися, які функції переносити на смарт-годинник, а які залишати на смартфоні для власної зручності. Окрім цього, освоїти гаджет та навчитися його налаштовувати під себе – задача для людини з інтелектом вище середнього.

Цікаво: Названо особливості, які роблять смарт-годинник справді топовим.

Висновок

Багато хто з читачів цієї статті, ознайомившись з великим переліком можливостей фітнес-браслета чи смарт-годинника, відразу захоче його придбати. Ми б радили Вам трохи подумати, перш ніж приймати рішення.

Якщо Ви впевнені, що функції пристроїв Вам точно необхідні в повсякденному житті, що Вам не набридне слідкувати за Вашим здоров’ям на другий день після купівлі гаджету, то сміливо йдіть у магазин та обирайте модель за своїми вподобаннями. Якщо ж Ви загорілися, бо є подібна іграшка у сусіда, то не варто з таких причин витрачати кошти. В такому разі Ви користуватиметеся ним як годинником і більше ніяк.

В будь-якому випадку, фітнес-браслет – це напрямок здорового образу життя і, якщо він спонукає Вас зробити перший крок, то це вже непогано. А яку модель, чи який саме пристрій купувати - простий у використанні чи багатофункціональний – вибір, однозначно, залишається за Вами. З кожним днем асортимент фітнес-браслетів і смарт-годинників зростає і «розумові здібності» їх також вдосконалюються.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version