Home Новини сучасних технологій Чим небезпечні електросамокати та чи потрібні вони на дорогах?

Чим небезпечні електросамокати та чи потрібні вони на дорогах?

0

Електросамокати стали дуже популярними останнім часом. Особливо це стосується міст, де багато машин та людей. Коли одні стоять в заторах та не можуть спокійно доїхати на роботу, інші беруть самокат та їдуть без проблем по своїх справах. Дуже зручна річ, адже це екологічний та компактний транспорт. Але от проблема в тому, що електросамокати не тільки комфортні, але в деякій мірі небезпечні. Давайте поговоримо про це детальніше та вияснимо чи варто ними пересуватись взагалі по місту.

Чим небезпечні електросамокати? Цей вид транспорту здається не може спричинити шкоди, бо ж в голову відразу приходить асоціація як в дитинстві їздили по двору на такому ж, але механічному транспорті і ні з ким нічого не траплялось, окрім збитих колін. Електричні ж самокати абсолютно не схожі на звичайні. Їх проблема в тому, що вони розганяються до високої швидкості (більше 30 км), а це вже небезпечно. Потрібно розуміти, що люди, коли беруть в оренду самокат щоб доїхати до потрібного місця, не використовують захист (шолом, наколінники). Це логічно, бо мало хто хоче носити такі речі постійно із собою, щоб в результаті проїхати за день пару хв самокатом. Окрім цього, мало де можна побачити в містах спеціальні велодоріжки. Люди на електросамокатах їдуть або прямо по тротуару де є пішоходи, або їдуть по дорозі серед машин. Будь-який із цих варіантів не є безпечним.

Цікаво: Smartron представляє електричний вантажний велосипед tbike flex

А тепер уявіть собі ситуацію. Їде людина на швидкості 30 і більше км/год, наїжджає на когось, або на якусь перепону, падає і може серйозно пошкодитись. Мало того, вже є зафіксовані випадки летальних падінь. Саме по цій причині електросамокати є небезпечним видом транспорту. Зараз виробники, спираючись на проблему травматичності, почали випускати моделі, які не розганяються більше як на 25 км/год, але навіть при такій швидкості травмувати себе чи когось є дуже великий шанс.

Чи потрібно і надалі робити прокат електросамокатів та чи варто ними взагалі користуватись? Навряд чи хтось заборонить повністю електросамокати, бо по факту будь-який транспорт небезпечний, але люди ним користуються. До речі, вже довели що навіть велосипеди менш травматичні, ніж такі самокати. Вся суть в вазі, велосипед легший. Для того, щоб не наражати себе на небезпеку та залишитись непошкодженим під час пересування самокатом, потрібно думати про свою безпеку самостійно. Окрім цього варто обирати транспорт, який має швидкість не більшу, ніж 25 км/год. Ну і звісно хорошим рішенням буде створення спеціальних доріжок для такого виду транспорту. Це все одно зможе вберегти пішоходів та водіїв від зайвих травм.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version