Home Новини сучасних технологій Чим погано користуватись зараз операційною системою Windows 7?

Чим погано користуватись зараз операційною системою Windows 7?

0

Windows 7 продовжує стояти на комп’ютерах та ноутбуках багатьох людей, не зважаючи на те, що є вже набагато новіші версії. Дехто просто не хоче щось змінювати, бо звик до старої, а інші використовують 7 версію, бо мають старіший не дуже потужний ПК, а дана версія добре підходить під такі пристрої. Нічого немає поганого в користуванні Windows 7, але потрібно бути готовим до ряду проблем, про які і піде мова сьогодні.

Перша проблема - підтримка сучасних програм. Усі програми та сайти в інтернеті постійно оновлюються та стають більш потужними, а це означає, що і ресурсів споживають більше. Операційні системи теж стають кращими і новішими, це все між собою взаємопов'язано. Якщо ви користуєтесь Windows 7, то у вас будуть виникати складнощі з деяким софтом. Ряд програм взагалі не хочуть працювати на старих версіях ОС. А є такі, що швидко працюють на Windows 10 наприклад, але повільно функціонують на Windows 7. Звісно є рішення цієї проблеми - встановлення старих версій програм, які підходять під ОС, але і це не гарантує швидкої роботи.

Відомо чим загрожує установка неліцензійної версії Windows

Наступна проблема стосується також проблем із програмами та сайтами - відсутність основної підтримки. Сам розробник Windows 7 більше не оновлює дану систему, тобто кореневий сертифікат залишається застарілим. Це може стати проблемою, бо сайти та програми не будуть запускатись із-за помилки зчитування сертифіката. Замість цього вам буде показувати, що з'єднання небезпечне. Люди знайшли способи з цим боротись, ознайомились з інструкцією в інтернеті та спробували оновлювати самостійно цей кореневий сертифікат. В деяких випадках проблема була вирішена, але залишилися все одно ті сайти та програми, які відмовляються працювати.

Третя проблема - вразливість. Коли операційна система нова, то розробники постійно все перевіряють, знаходять проблеми та вразливості і намагаються їх усунути. Таким чином користувач може бути впевнений в безпеці користування, особливо якщо є ліцензійний антивірус. Якщо ж ОС стара (в даному випадку Windows 7), то розробникам просто немає часу та бажання приділяти їй стільки уваги. По цій причині, користувачі Windows 7 повинні бути обережні. Їх комп'ютер може бути взломаний шахраями, вони часто шукають і знаходять способи крадіжки інформації саме через застарілі системи. До речі, антивіруси також не завжди і не всі працюють добре, коли ОС старіша. Тут справа в тому ж, розробники просто не хочуть прикладати багато зусиль, щоб захищати Windows 7.

Ну і остання проблема - підтримка пристроями. Є такі пристрої, які не мають драйверів під Windows 7. Із-за цього вони взагалі не працюватимуть. Дехто може сказати, що це не проблема, бо в інтернеті можна знайти вирішення кожній з таких проблем. З однієї сторони це так, але з іншої, якщо навіть ви скачаєте драйвера та підключите пристрій, він може працювати не коректно, не виконувати всі свої функції. Таких історій є дуже багато і на жаль, рішення в такій проблемі вже не знайти.

Стало відомо, що зробити, щоб Windows працював швидше

Як би ви не звикли до певної версії Windows, чи як би не любили свій старий ПК, але є випадки, коли краще встановити чи купити нове, аби мати можливість на повну користуватись усіма функціями.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version