Home Новини сучасних технологій Декілька ознак, що комп’ютер використовується хакерами

Декілька ознак, що комп’ютер використовується хакерами

0

Останнім часом дуже поширеною стала схема хакерів використовувати чужі комп’ютери в своїх цілях. Робиться це таким чином, що користувач навіть не здогадується про дії зловмисників.

Якщо ви запідозрили різкі зміни в роботі комп'ютера або ж він почав зависати, то варто перевірити чи не причетні до цього хакери. Як це зробити? Основною ознакою є навантаження на центральний процесор. При нормальних умовах, коли людина виконує стандартні не надто тяжкі задачі, навантаження коливається в межах 15-25%. При перегляді фільмів, серіалів, використанні тяжчих програм, навантаження може становити 30-35%, але точно не більше.

Цікаво: Названо способи, якими хакери зламують паролі своїх жертв

Для того, щоб перевірити, яке навантаження саме в вашому комп'ютері, потрібно відкрити диспетчер задач (Alt+Ctrl+Del). Хакери, коли зламують чужі комп'ютери, встановлюють на них спеціальні програми для майнінгу криптовалюти. Саме ці програми і роблять велике навантаження на процесор. На зламаних пристроях воно може сягати 99-100%. При таких показниках комп'ютер взагалі не може працювати, або ж просто дуже сильно зависає. Окрім цього, збільшується споживання електроенергії, навантаження на усі інші деталі, які почнуть швидше виходити з ладу. До речі, відеокарта страждає в першу чергу, а як ви знаєте, коштує вона не мало, щоб замінити.

Отож, якщо ви помітили хоча б якісь зміни в роботі комп'ютера, відразу перевіряйте навантаження на процесор, можливо справа саме в цьому і проблему можна швидко вирішити. Не давайте хакерам можливість користуватись чужим!

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version